Kılıçdaroğlu'na 'Keskin' destek

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde boş mermi fırlatılmasına tepki gösteren partinin Kayseri teşkilatı olaya tepki olarak yürüyüş yaptı. CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin yaptığı açıklamada hükümetin CHP'yi terör destekçisi gibi gösteren ters algı yaptığını belirterek, 'Her şehit cenazesine katılıp, üniter yapımızı bozmaya çalışanların karşısında olacağız. Ölüm dahil, korkmayız, geri adım atmayacağız' dedi. Açıklama sırasında bir vatandaşın laf attığı CHP grubunda gerginlik yaşandı.

 CHP Kayseri İl teşkilatı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan saldırıya tepki olarak il binasından Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej halinde yürüdü. Yaklaşık 200 kişilik CHP gurubu daha sonra Atatürk Heykeli yanında açıklama yaptı. Grup adına açıklama yapan İl Başkanı Feyzullah Keskin, hükümete yüklendi. Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde boş mermi fırlatılmasının hükümetin bir algısı sonucu ortaya çıkan bir saldırı olduğunu belirten Feyzullah Keskin, “Son yaratmak istedikleri algı ile CHP’yi teröre destek veren bir parti konumuna düşürmeye çalışıyorlar. Yıllardır terör örgütüyle yaptıkları görüşmeleri ve yanlış terör politikalarını CHP‘nin üzerine atmaya çalışıyorlar.

Biz ölüm dahil hiçbir şeyden korkmayız. Bu vatan için kanlarımız topraklara dökülecekse bu bizim onurumuzdur. Bundan sonra bizlere saldıranlara karşı sessiz olmayacağız. Genel başkanımıza yapılan her türlü saldırı CHP’ye yapılmıştır. Ve bu da karşılıksız kalmayacaktır. Genel başkanımızın açıklamaları saptırılarak kamuoyuna yansıtıyorlar. Bu satılmışlara sesleniyorum: Her şehit cenazesinde olacağız. Üniter yapımızı bozmaya çalışanların karşısında olacağız. Korkan sizden daha şerefsiz olsun. Geri adım atan sizden onursuz olsun. Yüreğimizde cesaretimizde sizlere yeter” açıklamasında bulundu.

Feyzullah Keskin’in parti seçim otobüsünün mikrofonundan yaptığı açıklama sırasında Cumhuriyet Meydanı’ndan geçen kimliği açıklanmayan bir vatandaşın sözlü sataşması sırasında gerginlik yaşandı. Açıklamayı sabote girişimlerine karşı Keskin, laf atan vatandaşın üzerine yürüyen partililere sağduyu çağrısında bulundu. Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Polisi yeni bir provokasyona karşı CHP’li grup etrafında çember halinde dizilerek güvenlik tedbiri aldı. Açıklama sonrasında dağılan CHP’li grup parti binasına yürüyerek gitti.

Haber ve foto: Ahmet Bolat

 

Bakmadan Geçme