Kent Ekmek üretime başladı

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Çelik, belediye bünyesinde kurulan Kent Ekmek Fabrikası'nın Kayseri'de en kaliteli ekmeği üreteceğini kaydederek, 250 gram ekmeğin 75 kuruştan satışa sunulacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından özellikle dar gelirli vatandaşların aile bütçesine katkı sağlamak ve kentte fiyat istikrarını yakalamak amacıyla hayata geçirilen Kent Ekmek Fabrikası düzenlenen törenle hizmete girdi.
Açılış töreni öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

“En kaliteli ekmeği Kent üretecek”
Kent Ekmek ile ilgili açıklamalar yapan ve basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Çelik, Kent Ekmek’i kaliteyi artırmak ve fiyatta istikrar sağlamak için kurduklarını, Kayseri’de en kaliteliği ekmeği Kent Ekmek’in üreteceğini kaydetti.

Bol ürün çeşidi
Kent Ekmek tesislerinin 15 bin metrekarelik bir alanda bulunduğunu ve 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Çelik, tesislerin 15 milyon TL’ye mal olduğunu söyledi. Normal somun ekmeğin yanı sıra tam buğday ekmeği, tost ekmeği, sandviç ekmeği, hamburger ekmeği, roll ekmeği ve galeta gibi çeşitlerin üretileceğini ifade eden Başkan Çelik, saatte 7 bin adet somun ekmek, 10 bin adet de çeşit ekmek üretim kapasitesine sahip olduklarını belirtti.


Kent fırının açılış kurdelasını Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Emrah Karayel, İsmail Tamer, Sami Dedeoğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Musatfa Palancıoğlu, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden kesti.

“Glutensiz ekmek ayrı bir tesis gerektiriyor”
Başkan Çelik, Çölyak hastalarının bulmakta güçlük çektiği ve bir hayli maliyetli olan Glutensiz ekmek üretimi konusunda ise henüz gerekli tesis oluşturulamadığı için şimdilik böyle bir üretimin söz konusu olmadığını söyledi.
Glutensiz ekmek üretmek için tamamen ayrı bir tesisin kurulması gerektiğini belirten Başkan Çelik; “Bu iş çok farklı bir iş. Normal üretim yapılan bir tesiste Glutensiz ekmek çıkarmak imkansız. Kullanılacak malzemeler, makinalar, hatta çalışacak işçiler bile ayrı olması gerekiyor. Şimdilik böyle bir çalışmamız yok ama kafamızda bununla ilgili düşüncelerimiz var. İnşallah ilerleyen dönemde  bu konuşla ilgili düşüncelerimizi hayata geçiririz” şeklinde konuştu.

 “El değmeden üretim” 
Kent Ekmek’e unların torbalarla değil özel araçlarla geldiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gelen unlar araçlardan hemen indirilmiyor. Numuneler alınıyor, testler yapılıyor, numune unlardan fırında ekmek pişiriliyor ve bu uygulamalardan geçmesi halinde un silolarımıza boşaltılıyor. Unun boşaltılmasından ekmeğin üretilerek kasaya girmesine kadar geçen süreçte el değmiyor. İki gıda mühendisimiz üretimin her aşamasını takip ediyor.”

Fiyat istikrarı sağlanacak
Kent Ekmek’te iki ana gayeleri olduğunu dile getiren Başkan Çelik, amaçlarının kaliteyi artırmak ve fiyatta istikrarı sağlamak olduğunu söyledi. Başkan Çelik, Kayseri’de en kaliteli ekmeği Kent Ekmek’in üreteceğini dile getirdi.

75 kuruştan satılacak
Kent Ekmek’in fiyatta özel sektörle rekabete girmeyeceğini ve maliyet üzerine makul kârı koyarak satışa sunacağını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, 250 gram ekmeğin 75 kuruş olacağını belirtti.
Kent Ekmek’te kullanılan unun piyasada kullanılan undan yüzde 75 daha pahalı olduğunu da vurgulayan Başkan Çelik, yüksek kaliteyi makul fiyata tüketiciyle buluşturacaklarını söyledi. Ramazan pidesi çıkarmayacaklarını ve mahalledeki fırınlarla bu konuda rekabete girmeyeceklerini de vurgulayan Başkan Çelik, “En kaliteli, en sağlıklı ekmeği en makul fiyatla hemşerilerimize sunacağız” dedi. 

10 adet satış noktası mevcut
Kent ekmek İlk etapta kent genelinde 10 büfede satışa sunulacak.  Yaz sezonunda ise yeni yapılacak 6 mini terminalde de ekmek satışları olacak. Somun dışındaki ekmek çeşitleri il dışında pazarlanacak.
Başkan Çelik konuşmasının ardından Kent Ekmek ürünlerini basın mensuplarına tanıtarak, üretim tesislerini gezdirdi.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme