Kendisi küçük ama yüreği kocaman

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen 'Yetim Kardeşime Mektup Yarışması'nda Ortaokullar arası yarışmada ikinci olan Melikgazi 50. Dedeman İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nazmiye Özdere kazandığı eğitim bursunu yetimlere bağışlayarak örnek bir davranış sergiledi.

 “Yetim Kardeşime Mektup” ödül töreni sonrası İnsani Yardım Derneği(iHH) Kayseri şubesine annesi ve okul müdürü Mustafa Lale ile birlikte giderek, dernek yetkililerine talebini iletti. Kayseri İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Tokluman ise bağışı kabul etti. Bu örnek davranışına taltif olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje koordinatörü Mustafa Balaban  tarafından kendisine plaket takdim edildi.

Kayseri’de 1022 yetim sponsorluğuna ulaşıldı

Milli Eğitim Bakanlığı ve İnsani Yardım Vakfı’nın ortak projesi olan “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi, Kayseri’deki okullarda ciddi bir destek görüyor.

 Savaş, kuraklık ve yoksulluğun vurduğu ülkelerde bir çok çocuk yetim kalıyor. İhtiyaç sahibi yetimlere sahip çıkmak ve çocuklara sosyal duyarlılık ve farkındalık kazandırmak için  okullarda yürütülen bu proje, bir yıllık bir yetime sponsor olma şeklinde yürütülüyor.

Kayseri İl Milli Eğitim ve İnsani Yardım Vakfı projeyi eşgüdümlü olarak yürütüyor. Nisan ayı sonu itibariyle 1022 yetim çocuğa okullarda öğrenciler sponsorluk yapıyor.

Eğitim öğretimin sonuna yaklaşıldığı bu günlerde öğrencilerin projeye ilgilerini diri tutmak ve sürekli kılmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnsani Yardım Derneği Kayseri Şubesi, “Yetim Kardeşime Mektup Yarışması düzenledi. İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde yapılan yarışmada; 1. ve 2. lere bir önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde başlamak 8 ay dernekten tarafından eğitim bursu verilecek. 3.lere ise 10 adetlik kitap seti verildi.

Yarışmasında dereceye girenler

Yarışma sonucunda ilkokullarda 1.Develi-Gazi ilkokulu öğrencisi Büşra Çavda, 2. Sarıoğlan-Çiftlik Kasabası Şehit Üsteğmen Nevzat Altuntaş ilkokulu öğrencisi Güldan Koç, 3. Hacılar-H.Sami Boydak İlkokulundan Kardelen Baktır; ortaokullar arasında ise 1.Melikgazi-Yalçın Delikan Ortaokulu’ndan Dudunur Çalık, 2. Melikgazi-50. Yıl Dedeman İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Nazmiye Özdere, 3. Tomarza Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Semanur Şimşek; lise kategorisinde ise 1. İncesu İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Ekinci, 2. Melikgazi-Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Hatice Gamze Gündüz, 3. Pınarbaşı-Pazarören Anadolu Lisesi öğrencisi Hakan Bahçıvan dereceye girdi.

Kayseri Gündem

            

Bakmadan Geçme