Kayseri'nin yön levhaları yenileniyor

Kayseri'de yön levhaları yenileniyor. Kentin giriş-çıkışlarında ve belli başlı bölgelerine modern yön levhaları takılacağını belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yeni yön levhalarının Kayseri'nin ana arterlerini gösteren haritası olacağını söyledi. Çelik ayrıca, çevreyolu üzerindeki yeni üst geçitlerin olduğu bölgede yapımı devam eden yaya üstgeçitlerinin en kısa sürede hizmete açılacağını belirtti.

 Çevreyolu üzerine şehrin trafiğini rahatlatmak için yapılan üst geçitler Kayseri’ye değişik bir hava ve modernizasyon getirdi. Üstgeçitlerle birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin gündemi oturan yön levhaları değiştirilerek modern bir görünüm kazandırılacak. Yön levhalarının değiştirilmesi için gerekli çalışmaları tamamladıklarını belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Yön levhalarının değiştirilmesi için belediye olarak iki ay önce ihale açtık. İhaleyi kazanan yüklenici firma sözleşmemiz gereği şehrin belli başlı bölgelerine modern baş üstü levhaları takmaya başladı. Yabancı plakalı araçların daha çok kullandığı Kuzey Çevreyolu, Güney Çevreyolu ve kente merkezinde yeni hizmete giren üst geçitler başta olmak üzere yön levhalarının hepsi değişecek. Bu bölgelerde bu hafta içerisinde yön levhaları değiştirilmeye başlandı.

Sürücülere rehber olacak

Ayrıca şehrin girişlerine 5 ayrı VMS dediğimiz LED ekranlı yönlendirme levhaları takılacak. Bunlar Kayseri’nin ana arterlerini belirleyen haritalar gibi olacak. Yeni modern görünümlü levhalar sürücüleri gidecekleri yönler ve dönecekleri kavşaklara gelmeden uyaracak. Yeni levhalar içerisinde gece görüşünü sağlayan elektronik yön gösteren ve sürücüleri uyarıcı özelliği olan ışıklı levhalar da kullanılacak” dedi.

Haber: Ahmet Bolat

Bakmadan Geçme