Kayseri'nin Harikası

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilip hayata geçirilen, Türkiye'nin en büyük sosyal ve spor aktivite merkezi Anadolu Harikalar Diyarı, açıldığı günden bu yana ziyaretçi akınına uğruyor. Eğlence ve Oyun Parkı, Buz...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilip hayata geçirilen, Türkiye’nin en büyük sosyal ve spor aktivite merkezi Anadolu Harikalar Diyarı, açıldığı günden bu yana ziyaretçi akınına uğruyor. Eğlence ve Oyun Parkı, Buz Pateni Pisti, Su Kayağı Parkı, Spor Tesisleri, Lazer Oyunları Merkezi, Hayvanat Bahçesi, Binicilik Tesisleri, Sosyal Tesisler, Hobi Bahçeleri ve Bilim Merkezi olmak üzere 10 farklı etkinlikle Türkiye’nin en büyük tematik parkı olan Harikalar Diyarı’nın ziyaretçi sayısı yaklaşık 3 milyon 200 bine ulaştı.

700 bin metrekare üzerine kurulan ve Avrupa’nın sayılı parkları arasına giren Anadolu Harikalar Diyarı Büyükşehir Belediyesi’nin Kayseri’ye kazandırmış olduğu asırlık hizmetlerden biri oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin ortaya koyduğu ’Ufuktaki Kent Kayseri’ vizyonunun ’Turizmde Kayseri’ başlığının, Erciyes ve Kültür Yolu ile birlikte en önemli ayaklarından biri olan Anadolu Harikalar Diyarı, Kayseri’nin sosyal, sportif ve ekonomi hayatına büyük canlılık kattı.

"EN BÜYÜK İLGİ HAYVANAT BAHÇESİ’NE"

Anadolu Harikalar Diyarı’nın 10 farklı etkinlik alanından biri olan Hayvanat Bahçesi özellikle çocukların büyük ilgisini çekiyor. Hayvanat Bahçesi’nde 171 türden 2 bin 50 hayvan bulunuyor. 2013 yılı Ağustos ayından itibaren ziyaretçi kabulüne başlayan Hayvanat Bahçesi’ni bugüne kadar yaklaşık 1 milyon 600 bin kişi gezdi. Tam teşekküllü bir ’yabani hayvan tedavi ve rehabilitasyon merkezi’, ’çocuk hayvanat bahçesi’, ’üretimhane’ gibi üniteleri de bulunan Hayvanat Bahçesi, misafir ettiği hayvanlara, doğal ortamlarına uygun barınma imkanı sunuyor. Hayvanat Bahçesi ayrıca hayvan sağlığı için de önemli bir merkez haline geldi. Yabani Hayvan Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bugüne kadar yüzlerce hayvan tedavi edilerek doğaya bırakıldı.

"EĞLENCE PARKI’NIN ZİYARETÇİSİ BİR MİLYONU AŞTI"

Anadolu Harikalar Diyarı bünyesinde yer alan Eğlence ve Oyun Parkı da özellikle gençlerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Teknolojik olarak üst standartlardaki oyun gruplarının yanı sıra, korku tünelleri, animasyonlar, Roller-Coaster, Discovery, Super Jumper gibi 30 farklı aktivitenin bulunduğu Eğlence Parkı’nı bugüne kadar 1 milyon kişi ziyaret etti.

"SU SPORLARI İLE TANIŞTIRDI"

Anadolu Harikalar Diyarı’nın kurulmasıyla Kayserililer su sporları ile tanıştı. Harikalar Diyarı’nın etkinlik alanlarından biri olan Su Kayağı Parkı su sporları yapma imkanı sağlarken, farklı mimarisi ile dikkat çeken Buz Pisti, buz pateni severlerin ilgi odağı haline geldi. Buz Pistinden bugüne kadar 90 bin 458 kişi faydalandı. Su Kayağı Parkı da yine binlerce kişiyi su sporları ile tanıştırdı. Ayrıca Harikalar Diyarı içinde yer alan spor tesisleri de yüzlerce karşılaşmaya ev sahipliği yaptı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Harikalar Diyarı içindeki spor tesislerinde açılan yaz spor okullarından binlerce öğrenci buz pateni öğrenme imkanı buldu.

"HOBİ BAHÇESİ FAALİYETTE"

Kayseri’de yaşayan ve yaşadıkları mekanlar itibarı ile doğa ile iç içe olma fırsatı bulamayan emeklilerimiz için şehrin farklı bölgelerindeki hobi bahçelerine Harikalar Diyarı içindeki hobi bahçesi de eklendi. 120 metrekarelik toplam 458 adet hobi bahçesi emeklilerimiz için önemli bir hizmet alanı haline geldi.

"ADADA DÜĞÜN, GÖL KENARINDA YEMEK"

Anadolu Harikalar Diyarı Kayserililere Sukaypark Adasında düğün ya da hafta sonları kahvaltı, göl kenarında yemek gibi imkanlar da sundu. Harikalar Diyarı içindeki sosyal tesislerden yaklaşık 500 bin kişi yararlandı. Bugüne kadar yaklaşık 3 milyon 200 bini kişiyi misafir eden Harikalar Diyarı Kayseri’nin sosyal ve sportif hayatına yeni bir boyut kazandırdı.

"BİLİM MERKEZİ KURULUYOR"

TÜBİTAK ve Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile kurulmakta olan Bilim Merkezi Anadolu Harikalar Diyarı’nın en ilgi çekici etkinlik alanlarından biri haline gelecek. Toplam 55 bin m² alana inşa edilen Bilim Merkezi, beş duyuya hitap eden deneysel ve uygulamalı eğitimlerin yapılabildiği laboratuvarlar, planetaryum, sergi ve konferans salonları, kütüphane gibi bölümlerden oluşacak. Her yaştan ziyaretçinin bilime merakını uyandıracak olan Bilim Merkezi, bilimi teoriden pratiğe dönüştürerek, geleceğin bilim adamlarını yetiştiren bir mekan olacak.

Bakmadan Geçme