Kayserili kadınlar teknoloji ile kazanacak

Kadınların girişimcilik kapasitelerini, iletişim teknolojilerinin desteğiyle artırmayı hedefleyen 'Girişimcilikte Önce Kadın' projesi dahilinde 7 halk eğitim merkezinde 1200 Kayserili kadına 12 danışman öğretmen tarafından girişimcilik ve teknoloji eğitimleri sürüyor.

Kadınların sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliği ile hayata geçirilen "Girişimcilikte Önce Kadın" projesinin yeni dönemi kapsamında Kayseri'de gerçekleştirilecek eğitimler başladı.
“Girişimcilikte Önce Kadın" projesinin tanıtımı Radisson Blu Hotel’de gerçekleştirildi.

"Kadınlar kazandıkça Türkiye yenilenecek"
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları ise kadın istihdamının önemine vurgu yaparak; " Gelişmiş ve hedeflerini yüksekte tutan ülkelerde en başta kadınlar üretimin içinde yer almaktadır. Bizler de Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak bunu hedefliyoruz.” dedi.


"Kayserili kadınların örnek olacağına inanıyoruz"
Türkiye ekonomisinin can damarı Kayseri'nin önemli bir girişimcilik potansiyeli barındırdığını belirten Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan’da "Çağlar boyunca Anadolu'ya ticareti ve girişimciliği öğreten Kayseri'nin, günümüzün dijitalleşme ile her alanda değişen dinamiklerinde de yine öncü rol üstleneceğine inanıyoruz. Kayseri'nin %63 ile Türkiye ortalamasının 10 puan üzerinde olan Dijitalleşme Endeksi Skoru da bunun en önemli göstergesi. Son 5 yıl içinde Kayseri'de 182 milyon TL'yi geçen yatırımlarımıza devam ederek, bu oranı daha da yukarılara çıkartmayı ve Türkiye'nin dijitalleşmesini hızlandırmayı hedefliyoruz. Kayseri'de 1200 kadını eğitme hedefimizi şimdiden yakalamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz ve Kayserili kadınları tebrik ediyoruz. Türkiye genelini kapsayan hedefimizi gerçekleştirmede Kayserili kadınların Anadolu'daki diğer kadınlara da örnek olacağına inanıyoruz" dedi.
Girişimcilikte Önce Kadın projesi kapsamında Adana, Denizli, Erzincan, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Muğla, Sivas ve Trabzon'da "teknoloji" ve "girişimcilik" alanlarında, uygulamaya yönelik, kolay anlaşılır ve kısa içerikli 24 saatlik eğitimler veriliyor.
Projenin yeni döneminde eğitim içerikleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-öğrenme platformuna yükleniyor ve bu sayede çok daha fazla kadın eğitimlerden yararlanabiliyor. Eğitim almaya başlayan kursiyerler, ürünlerinin satışını projenin online satış sitesi olan oncekadin.gov.tr üzerinden gerçekleştirebiliyor. Bunun yanı sıra siteye üye olan kursiyerleri cesaretlendirip teşvik etmek için Kasım ayında düzenlenecek Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması ile başarılı kadınlar can suyu sermayesi ile ödüllendirilecek. Yarışmanın başvuruları 30 Eylül'de sona erecek.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme