Kayseri'deki Cambridge
Kayseri'de hayırsever Aliye Boydak'ın adını taşıyan kolejde, Cambridge Koleji'nin eğitim programı uygulanıyor. Aliye Boydak Koleji Müdürü Ali Yüksel, ''Okulumuz, Cambridge Okulu olmaya hak kazanmıştır ve Kayseri'ye gelecek yabancıların...
Kayseri’de hayırsever Aliye Boydak’ın adını taşıyan kolejde, Cambridge Koleji’nin eğitim programı uygulanıyor. Aliye Boydak Koleji Müdürü Ali Yüksel, ''Okulumuz, Cambridge Okulu olmaya hak kazanmıştır ve Kayseri’ye gelecek yabancıların çocuklarına tam eğitim verebilecek kapasitededir’’ dedi.
Okuldaki eğitimle ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Ali Yüksel, okullarının eğitim kalitesi ve niteliği açısından Kayseri’deki eksikliği giderdiğini belirterek, ''Okulumuz geçtiğimiz yıl Eylül ayında Kılıçaslan Eğitim Kurumları tarafından açılmıştır. Boydak ailesinden Aliye Boydak hanımefendinin katkılarıyla kurulan okulumuz, 1’inci sınıftan 8’inci sınıfa kadar eğitim vermektedir. Okulumuz ayrıca, Cambridge Üniversitesi’ne bağlı olmakla birlikte Cambridge Okulu olmaya da hak kazanmıştır. Bunun anlamı ise burada okuyan yabancı öğrenciler, İngilizce eğitimlerini tam olarak alabilmekteler. Bunun yanında Türk öğrencilerimiz de İngilizcelerini tam olarak geliştirmek için bu programdan faydalanacaktır. Bu programın asıl amacı ise İngilizce’yi sadece İngilizce dersinde değil de, fen, matematik, coğrafya ve tarih gibi derslerde de kullanmayı sağlamaktır’’ ifadelerini kullandı.
Okulun, Kayseri’ye gelecek olan yabancıların çocuklarına tam eğitim verebilecek kapasitede olduğunu vurgulayan Okul Müdürü Ali Yüksel, şunları kaydetti:
''Öğretim kadromuz da bu şekilde şekillenmiştir. Şu an itibarıyla 4 yabancı öğretmenimiz var. Bunlar kendi alanlarında uzmanlar. Aynı zamanda 1’inci ve 4’üncü sınıflar arasında 2 tane yabancı öğretmenimiz, çocukların İngilizce ve Matematik derslerine girmektedir.
Kayserispor eski Teknik Direktörü Hırvat vatandaşı Robert Prosinecki’nin 2 kızı da okulumuzda okuyordu. Kızlarından biri 4’üncü, diğeri ise 8’inci sınıfta okudu. Okul dönemi bitene kadar burada beraber okudular. Babası Kayserispor’u bırakınca, ailece ülkelerine döndüler.’’
Kayseri’de şimdiye kadar 1’inci sınıftan başlayarak 8’inci sınıfa kadar İngilizce eğitim verecek, uluslar arası standarda sahip bir okulun eksikliğinin yaşandığını belirten Yüksel, ''Yelkenoğlu ve Kılıçaslan Liseleri, 9.,10.,11. ve 12’inci sınıflarda tamamıyla İngilizce eğitim vermektedir. Fakat 1’inci ve 8’inci sınıflarda bir eksiklik vardı. Kılıçaslan Eğitim Kurumları bu eksikliğin farkına varıp Aliye Boydak İlkokulu ile Ortaokulu’nu bu amaçla açtılar. Şu an için Kayseri’de bulunan yabancılar, 1’inci sınıftan 12’nci sınıfa kadar çocuklarını rahatlıkla, dünya standartlarında bir eğitim almak için buraya getirebilirler’’ diye konuştu.
Ünlü Teknik Direktör Robert Prosinecki’nin Kayseri’ye geldiğinde en büyük endişesinin, çocuklarının nerede okuyacağı konusu olduğunu dile getiren Ali Yüksel, ''Prosinecki, okulumuzu ziyaret ettiğinde, okulumuzun aynı zamanda bir Cambridge Okulu olduğunu öğrendikten sonra hiçbir tereddütü kalmadı’’ dedi.
Prosinecki, okulu ziyaretinde ülkesinin milli takımının formasını da imzalayıp okula hediye etmiş.
OKULUN MASKOTU ALEXANDRA VE ZEYNEP
Annesi Erciyes Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olan 9 yaşındaki Romanya vatandaşı Alexandra ile babası Tanzanyalı bir doktor olan Zeynep, Aliye Boydak Koleji’nin maskotu oldular. Alexandra Kayseri’ye henüz yeni gelmiş olmasına rağmen, okuluna ve arkadaşlarına kısa sürede uyum sağlamış.
Türkiye’de ve Kayseri’de olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Alexandra, arkadaşlarıyla birlikte şarkılar söyleyip oyunlar oynuyor. Türkçe’yi de öğrenmeye başlayan Alexandra, ''Kayseri’yi seviyorum’’ derken gözlerinin içi gülüyor.
Babası Tanzanyalı olan 8 yaşındaki Zeynep ise Kayseri’de doğmuş. Babası özel bir hastanede doktor olarak çalışan Zeynep ise, teninin rengi nedeniyle okulda dikkat çeken bir öğrenci. Okulunu, öğretmenlerini ve arkadaşlarını çok sevdiğini belirten küçük Zeynep, rahat ve içten tavırlarıyla arkadaşlarıyla çoktan kaynaşmış.
DERSLER İNGİLİZCE
Okuldaki derslerin neredeyse tamamı İngilizce veriliyor. Okulda görevli 4 yabancı öğretmen, tüm dersleri İngilizce olarak anlatıyorlar. İngilizce dersi alan Türk öğrenciler ise derse hayli ilgililer. Yabancı uyruklu öğretmenlerinin dersteki sorularına hep birlikte İngilizce olarak cevap veriyorlar.
Bu arada, okuldaki eğitim Cambridge Okulu ile paralel olduğu için, okuldan ayrılmak durumunda olan bir öğrenci, dünyanın herhangi bir yerindeki Cambridge Koleji’nde ya da aynı denklikteki bir okulda eğitim programı kaybı yaşamadan rahatlıkla okuyabiliyor. Okul kitapları da Cambridge Koleji’yle aynı.