Kayseri'de heyecan uyandıran film projesi

Kayseri Genç Sahne Derneği ile paydaşlarının Kayseri'de yaptıkları formatı ise ülke ve dünyada tek olan sinema filmi için Hunat Hatun Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonunda 'Aile' konulu seminer verildi.

 Kayseri Film Projesi Genç Sahne Derneği, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kayseri Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Mavera Cast Yapım ortaklığında Kayseri’de gerçekleştirildi.

Yapımcı ve Yönetmen Mustafa Ragıp Adıgüzel programda yaptığı konuşmada, “Aile ve toplumun bilinçli bireyler haline gelmesi için üretmeliyiz, kültür üretip kitlelere izletmeliyiz. Anadolu'da sanat, edepli ve ahlâklı, İslam’a yakışır bir şekilde yapılmalıdır. Aile bizim temel taşımızdır” dedi. Adıgüzel, sözlerine, “Geleceğimiz olan çocuklarımızı öncelikle anlamalı, sonra iyi ve güzel çalışmalara yönlendirmeliyiz”diyerek devam etti.

Adıgüzel, konuşma sonrası sözü Eğitimci Yazar Ali Özkanlı’ya bıraktı. Özkanlı'nın iyi bir eğitimci olduğunu ve onu dinlerken izleyicilerin unutamadıkları öğretmenlerini hatırlayacaklarını söyledi.

Sinema emekçileri aile konusunda bilgilendirildi

Çekilecek yeni filmin konusunun aile olmasından dolayı Eğitimci Yazar Özkanlı, ailenin önemi üzerinde durdu.

Mutlu çocukların mutlu ailelerden çıkacağını belirten Özkanlı, “Aileyi mutluluğa götürecek 5 S kuralının altını çizmek istiyorum. Mutluluğun anahtarının şifresi şu beş kelimede saklıdır: Sevgi, Saygı, Sorumluluk, Sadakat ve Sabır” ifadelerini kullandı.

Yazar Özkanlı, proğramın sonunda dinleyicilere bu 5-S kuralını sordu ve katılımcıların cevaplarıyla seminer sona erdi.

Bizi eleştirin diyen bir yönetmen

Seminerin tamamlanmasından sonra altı bölümden oluşacak olan filmlerden  "Yağmur Gelin" ve "Yafta" filmleri izletildi.

Yapımcı Yönetmen Mustafa Ragıp Adıgüzel, izleyenlerden kendilerini eleştirmelerini istedi. Adıgüzel, “Bizim tek bir amacımız var, o da en doğru işi yapmaktır. Bu yüzden kırıcı değil, yapıcı olmak kaydıyla her türlü eleştiriye her zaman açığız” şeklinde konuştu. Yapılan fikir fırtınasının ardından toplantı sona erdi.

Haber: Seda Fırın-Rukiye Davarcı 

Bakmadan Geçme