Kayseri'de en çok okunan kitaplar

Kayseri'de mayıs ve haziran aylarında en çok okunan kitapları Sahabiye Medresesi'ndeki Akabe Kitabevi sahibi Esat Ayata'dan öğrendik. Kayseri'de en çok okunan ilk yedi kitabın isimleri ve içerikleri şöyle:

 Eyvallah 2 - Hikmet Anıl Öztekin

 

Hikmet Anıl Öztekin  yeni kitabı ‘’ Eyvallah 2 ’’ ile bize ‘merhaba’ derken aslında devam eden bir seri sunmuş oluyor.  ”Elif Gibi Sevmek’ ile hayatımıza girdi. Ardından bu kitabın ikincisini yayımladı. Sonra ”Eyvallah” demişti ve şimdi de bu kitabın devamını bizimle paylaşmış oluyor.

 

 

Medeniyetler ve Şehirler- Ahmet Davutoğlu

 

 

Her kitabın kendine has bir zihnî serüveni vardır. Gözlem ya da tahayyül ile başlayan, sorularla açılan, analizlerle parçalara ayrılarak derinleşen ve açıklayıcı kavramsal/teorik çerçevelerle bütünleşerek ete kemiğe bürünen ya da kelama/yazıya dökülen bir zihnî serüven. Medeniyetler ve Şehirler, böylesi bütüncül bir zihnî serüvenin parçası olarak görüldüğünde gerçek anlamına kavuşacaktır.

 

 

 

Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali

 

 

Kimi tutkular rehberimiz olur yaşam boyunca. Kollarıyla bizi sarar. Sorgulamadan peşlerinden gideriz ve hiç pişman olmayacağımızı biliriz.Yapıtlarında insanların görünmeyen yüzlerini ortaya çıkaran Sabahattin Ali, bu kitabında güçlü bir tutkunun resmini çiziyor. Düzenin sildiği kişiliklere, yaşamın uçuculuğuna ve aşkın olanaksızlığına (?) dair, yanıtlanması zor sorular soruyor.

 

 

Lontano - Jean Cristophe Grange

 

 

Jean-Chrıstophe Grangé'den Kongo-Fransa-Belçika üçgeninde tüyler ürpertici, soluk soluğa bir kovalamaca.

 

Onlar ölümsüzlüğün sırrına vâkıf olanlardı. İntikam hissiyle yanıp tutuşan, kötülüğün öncüleriydi. Zamanın ve mekânın ötesine geçebilenlerdi. Afrika'nın derinliklerinden getirdikleri kara büyüleriyle aklın sınırlarını aşanlardı.

 

Aşkla İmtihan - Dr. Muhammed Bozdağ

 

Her bekâr gencin, aşkını aramadan önce okuması gereken bir kitap Aşkla İmtihan! Kitap; aşkla imtihan yoluna sıralanan türlü tuzakları, binlerce gerçek hayat kesitinden derlenmiş deneyimleri, örnekleyerek açıklıyor.

 

 

Aşk 5 Vakittir - Mehmet Yıldız

 

 

"Gelirken sen getirmediğin, giderken de gitmelerine mani olamadığın hiçbir şeye benim diyemezsin. Benim diyemediğin şeyden hak talep edemezsin. Hak talep edemediğin şeyden şikâyet edemezsin. Ama aldandın bir kere. Damarlarına kadar işlemiş haram sevdaya mukabil, sana şah damarından daha yakın olduğunu söyleyen bir Rabbin vardı."

 

Oğuz Kağan Diriliş - Lokman Aydoğan

 

Kadim Türk piramitlerini kimler, neden yapmıştı? Burada saklanan sır neydi? İyi ile kötünün, hak ile batılın arasındaki büyük savaşın perde arkasında kimler vardı? Büyük Tufan’dan önce Hz. Nuh’un oğlu Yafes tarafından dövülen kutlu kılıç, çağlar sonra Türk milletinin kaderini nasıl değiştirecekti? Türklere verilen görev neydi ve bu görevi yerine getirebilecekler miydi?

Bu soruların cevabı verildiğinde Ötüken’de kopan fırtına tüm bozkırı saracak!

Destanlarımızın başkenti Ötüken’de başlayan macera yine Ötüken’de biterken siz de yeni bir çağın başlangıcına adım adım şahitlik edeceksiniz.

 

 

Bakmadan Geçme