• Haberler
  • Gündem
  • Kayseri'de Darbe Girişimiyle İlgili Albay Baltacıoğlu Gözaltına Alındı

Kayseri'de Darbe Girişimiyle İlgili Albay Baltacıoğlu Gözaltına Alındı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından Pilot Hava Albay Erhan Baltacıoğlu gözaltına alındı.

 Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından Pilot Hava Albay Erhan Baltacıoğlu gözaltına alındı.

Kayseri 12'nci Hava Ana Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda görevli Pilot Hava Albay Erhan Baltacıoğlu'nun askeri darbenin Kayseri sorumlusu olduğu ve komutanlarının bilgisi dışında 6 askeri nakliye uçağının izinsiz olarak kaldırıldığı ileri sürüldü. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gözaltına alınması kararını verdiği Hava Pilot Albay Erhan Baltacıoğlu, kendisini odasına kilitledi ve askerlere kendisini almaya gelenlerin vurulması emrini verdi.Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan Hava Pilot Albay Baltacıoğlu, Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Hava Pilot Albay Baltacıoğlu'nun sorgusunda vereceği bilgi doğrultusunda Kayseri'de başka gözaltılar da olacağı ileri sürüldü.

Bu arada Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nün birkaç ay önce FETÖ/PYD terör örgütünce Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir kalkışma yapılacağına ilişkin Emniyet Genel Müdürlüğü'ne uyarı yapıldığı ileri sürüldü.

Kaynak: Haberler.com

Bakmadan Geçme