Kayseri teröre karşı tek yürek

Milletimizi derinden sarsan Ankara'daki terör saldırısına karşı Kayseri tek yürek oldu. Şehrimizdeki kurum ve kuruluşların başkan ve yöneticileri saldırıyı lanetleyerek birlik beraberlik vurgusu yapan açıklamalarda bulundular. Büyükşehir Belediyesi de saldırı dolayısıyla bu hafta içinde gerçekleştirilecek üç konserini iptal etti.

 MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu: Bunu da aşacağız

            Olgun Harputlu, Ankara’da düzenlenen terör saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Ankara’da düzenlenen bombalı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve acılı ailelere de sabırlar diliyoruz. Bu terör eyleminin başkentin göbeğinde vuku bulması manidardır. Saldırı doğrudan ülkemize, Türk halkına yöneliktir. Oluşturulmak istenen kaos ortamı şüphesiz Türkiye'nin aleyhinedir. Bu ve benzer saldırılar karşısında millet olarak dimdik ayakta duracağımıza olan inancımız tamdır. Terörün dili, dini, ırkı, mazereti olmaz. Ülkemizin geleceği aydınlıktır. Geçmişte yaşanan fırtınaları nasıl atlattıysak bunu da aşacağız. Bundan zerre kadar tereddüdümüz yoktur. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü : “Alçakça saldırıyı lanetliyorum”

Ünlü, “Yapılan alçakça ve haince saldırı hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır” dedi. Terörün ve terörü destekleyenlerin Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Milletinin inancını hiçbir zaman sarsamayacağına dikkat çeken Başkan Şaban Ünlü, “ Anakara’da Türk Silahlı Kuvvetlerimizin personelini taşıyan servis araçlarına yapılan saldırı bizi derinden yaraladı.  Saldırıda hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Ülkemizin birlik ve beraberliğini ve huzurunu bozmaya Allah’ın izniyle kimsenin gücü yetmeyecektir. Hükümetimizin terörle mücadelesinde sonuna kadar destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden: "Terörü lanetliyoruz”

Özden, "Ankara'da ve Diyarbakır'da gerek vatandaşları, gerekse güvenlik güçlerini hedef alan terör örgütü, ne kadar alçak ve ne kadar hain olduğunu bu olaylarla bir kez daha ortaya koymuştur. Bu olaylarla birlikte teröre, hep birlikte karşı duracağız. Gün, 'ben Türkiye'yim' deme günüdür. 'Ben Türkiye'yim' diyerek bu lanetli terör eylemine karşı birbirimize daha çok kenetlenme günüdür.

Bu vesile ile Ankara'daki ve Diyarbakır'daki terör saldırısını bir kez daha şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadesinde bulundu.

MMO Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener:  "Türkiye’yi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir"

Fener, "Bölücü ve kanlı terör ölüm saçan yüzünü bir defa daha göstermiş ve milletimiz dün Ankara’da yaşanan yeni bir vahşi saldırıyla sarsılmıştır. Milletçe acımız büyük, üzüntümüz derindir. Ankara’nın merkezinde tüm bürokrasiyi hedef almaya kadar giden bu terör olaylarına ve hain teröristlere en sert cevap biran evvel verilmelidir.

Türk Milletinin kardeşliğini bozmayı, yıllardır şeref ve şanla savunduğumuz vatan topraklarını bölmeyi hedeflemiş olan hain terör örgütü dur durak bilmeden kalleşçe eylemlerine devam etmektedir. Hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklarını ve bir gün kendi kanlarında boğulacaklarını bildikleri halde dış mihraklar tarafından beslenen hainler aldıkları emirleri yerlerine getirmektedir. Terör sorunu siyasi hesapların üstünde tutulması gereken, partiler üstü çözüm gerektiren bir sorundur. Bu faktörler göz önünde bulundurularak Devlet yetkilileri bir araya gelerek en güçlü çözümü biran evvel ortaya koymalıdırlar" dedi.

Gönüllü Kültür Kuruluşları Sözcüsü Ahmet Taş: şiddetle kınıyoruz

Taş, yayınladığı mesajda, "Ülkemizin PKK ve diğer terör örgütlerinin saldırıları ile köşeye sıkıştırılmak istendiği, Suriye’de ki hava bombardımanları sonucu büyük bir sığınmacı akınıyla karşı karşıya bırakıldığı bir ortamda başkent Ankara’da kanlı bir terör saldırısı yaşandı. 17 Şubat 2016 Çarşamba günü Ankara’da yaşanan vahşi saldırıda 30’a yakın insanımız hayatını kaybetti, çok sayıda insanımız da yaralandı. Saldırı sebebiyle devlet ve hükümet başkanlarımız yurt dışı gezilerini iptal ederek güvenlik zirvesini topladılar. Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak ülkemize derin bir acı yaşatan kanlı Ankara saldırısını şiddetle kınıyor, terör destekçisi örgüt, devlet ve kurumları tel’in ediyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

Memur-Sen Kayseri İl Temsilcisi Aydın Kalkan: Terörü ve terör destekçilerini kınıyoruz

Kalkan, "Terör karanlık ve kanlı yüzünü bu kez Ankara'da gösterdi. Ankara’da askeri servis konvoyuna yönelik yapılan alçak terör saldırısında çok sayıda şehidimiz var, onlarcası da yaralandı. Türkiye'mizin birliğine, huzuruna ve bütünlüğüne karşı yapılan terör saldırılarını kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz" ifadesinde bulundu.

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz: İç ve dış mihraklar amacına ulaşamayacak

Yavuz, Ankara ve Diyarbakır'da ki patlamalarına ilişkin olarak basın toplantısı düzenledi.
Yavuz, "Terörün, şiddetin ülkemizin üstüne çöktüğü bugünlerde ülkemizin başkentinde, Diyarbakır da ve dahi vatanımızın bu olaylarla karşı karşıya gelen diğer illerinde gerçekleşen terör olaylarına karşı, sağduyumuzu koruyarak terör ve şiddetin ülkemizden tümüyle sökülüp atılana kadar birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu belirtiyor ve teröre karşı bu kararlı mücadelenin devam etmesini istiyoruz. Ayrıca terörün amacına ulaşamayacağını bu nedenle Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile Emniyet teşkilatımıza güvenimizin tam olduğunu belirtmek istiyorum. Bu elim olaylarla, vahşi saldırılarla milletimizde korku ve ümitsizlik duyguları uyandırmak, Türkiye’nin huzuruna kasteden terör çeteleri ile mücadelemizdeki kararlılığımıza darbe vurmak isteyen iç ve dış mihraklar emellerine asla ulaşamayacaklardır. Başta devlet büyüklerimiz olmak üzere, tüm politikacıların aklıselimle hareket ederek, teröre karşı tek yürek tek bilek olmalı, birlik beraberlik ve dayanışmada, terörün üstesinden gelmede en önde yer almalıdırlar. Devlet ve milletin birlikteliğini ve kararlılığını göstermelidirler" şeklinde konuştu

Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç: Gün birlik ve beraberlik günüdür

Konaç, "Ankara’mızda askeri servis araçlarına, yine hain terör örgütleri eliyle patlatılan bomba ile 28 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 61 yaralımız halen hastanelerde tedavi altındadır. Vefat eden insanlarımıza Allah’tan rahmet dilerken, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun Gün vatanımızın birlik ve beraberliği için birbirimize sımsıkı sarılma günüdür. Hiç bir fayda temin etmeyen siyasi ve ideolojik kavga zamanı değildir. Bu kargaşa geçtikten sonra elbette sorumlular ile ilgili hesabın günü gelecektir. Kimse merak etmesin ki; tarihe ve vicdanlara sorumlular işlenecektir.Ama gün; hep birlikte teröre ve teröriste karşı dimdik, tek yürek ve tek yumruk olarak lanet etmek günüdür" ifadesinde bulundu.

MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy: Bölünmeyeceğiz, dağılmayacağız, yıkılmayacağız

Ersoy açıklamasında şunları söyledi: “Ülkemiz kara günleri yaşamaktadır. Türk vatanı bir avuç soysuzun şiddet kazanına düşmüştür. Türk milleti her gün saldırıya uğramaktadır. Sur, Cizre derken bombalar Ankara’da patlamaya başlamıştır.

Her yerde masumlar katlediliyor. Milletimiz her defasında can evinden vuruluyor.

Bu olaylar olurken Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ifadesi ile “Devlet şaşkın, hükümet şaibeli, gelecek ise oldukça sislidir.”

Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılara tez elden şifalar temenni ediyoruz. Milletimizin, TSK’nın ve hepimizin başı sağolsun.

Millet 78 milyondur; ama irade ve imanları birdir. Bedenleri ayrı ayrı, fakat ruhları aynıdır. Bölünmeyeceğiz, dağılmayacağız, yıkılmayacağız.”

Yozgatlılar Kültür Ve Dayanışma Derneği'nden teröre lanet

Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Ankara'daki terör saldırısını lanetledi. Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Ankara'daki terör saldırısı sonrasında yaptığı açıklamasında, "Ankara'nın kalbinde kahraman Türk askerlerine yönelik aşağılık terör saldırısı sonucu 28 kişi şehit oldu. Aziz Şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Yüce Türk milletinin başı sağolsun. Sağduyu içerisinde el ele verip terörün ve işbirlikçilerin emellerini boşa çıkarma günüdür.
Terörün her türlüsünü nefretle şiddetle lanetliyoruz" ifadesinde bulundu.

Büyükşehir üç konseri iptal etti

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilecek olan üç konser Ankara’daki hain terör saldırısı ve şehitlerimiz nedeniyle iptal edildi.

Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde bu akşam Türk Sanat Müziği Solistler Geçidi programı, 21 Şubat Pazar günü Türk Halk Müziği programı ve yine 21 Şubat Pazar günü Orhan Ölmez konseri yapılacağı duyurulmuştu. Ankara’daki hain saldırı ve bu saldırının yaşattığı büyük acı ve ardından hain teröre verdiğimiz şehitlerimiz nedeniyle kültür sanat programlarında değişiklik yapıldı. Alınan kararla üç ayrı konser programı iptal edildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı Dr. İsmail Ulusoy: Devletimize ve ülkemize sahip çıkmaya çağırıyorum

Ulusoy, “17 Şubat 2016 günü saat: 18:33’te Ankara’da meydana gelen, 28 vatandaşımızın vefat ettiği, 61 vatandaşımızın yaralandığı terör saldırısını lanetle kınıyorum.Milletimize sabır ve başsağlığı dileklerimi iletirken , yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Yaşanan olayların müsebbibi kim olursa olsun, yapanlar hangi örgütten olursa olsun, bu yapılanlar karşısında birlik ve beraberliğimizden ödün vermemeli ve dimdik ayakta durduğumuzu göstermeliyiz. Zaman birlik , beraberlik, dayanışma ve dik durma zamanıdır.

Bir kere daha hain teröristleri lanetle kınarken, milletimize birlik, beraberlik diliyor herkesi rejimimize, devletimize ve ülkemize sahip çıkmaya çağırıyorumaçıklamasında bulundu. Kayseri Gündem        

Bakmadan Geçme