Kayseri Şeker'den TÜBİTAK projelerine destek

Kayseri Şeker bünyesinde oluşturulan Ar-Ge Merkezi tarafından hazırlanan projelerde TÜBİTAK başvuruları ilk sırayı aldı.

 Kayseri Şeker’in proje hazırlık aşamalarını yerinde incelemek ve projelere katkı sağlamak amacıyla TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Müdürlüğü Gıda Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar, Enstitü Uzmanı Ferruh Adoğlu ve Strateji Planlama Birimi Yöneticisi Necdet Barlas’tan oluşan heyet Kayseri şeker Ar-Ge Merkezini ziyaret etti.

TÜBİTAK MAM Enstitüsü heyetin ile karşılıklı çalışma alanları hakkında bilgi alışverişinde bulunularak sektör ile ilgili birçok konuda ortak çalışma yapılabileceği belirtildi.
Toplantıya Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Ar-Ge Müdürü Hülya Herdem ve diğer yetkililer katıldı.


Ayrıca; Kayseri Şeker’in TÜBİTAK’a yaptığı proje başvuruları sonucunda onaylanan iki projesinin devam etmekte olduğu yeni proje başvurularının da yapılarak onaylanma sürecinin beklendiği belirtildi.

Diğer yandan Erciyes Teknopark ve Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi destekleriyle kurulmuş olan Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. Ar-Ge Merkezi, European IPR Helpdesk'in mart ayı bülteninde örnek vaka olarak yer aldı.

 European IPR Helpdesk (Avrupa Fikri Mülkiyet Hakları Yardım Masası) organizasyonunun resmi internet sitesinin Mart 2016 bülteninde örnek vaka olarak yer almaktan dolayı duydukları mutluluğu ifade eden Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof.Dr.Abdulhakim Coşkun konuyla ilgili şunları söyledi:

"Üniversite Sanayi İşbirliği çerçevesinde, Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. ile 23.01.2014 tarihinde bir işbirliği protokolü imzaladık. İmzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.'nin Ar-Ge merkezi kurması ve bu iş için Erciyes Teknopark A.Ş.'nin destek olması belirlendi. Süreçle ilgili işlemler 10 ay içerisinde tamamlanıp Kasım 2014 tarihinde Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.'nin Ar-Ge merkezi kuruldu. Söz konusu destek faaliyetleri ve yapılan çalışmaların yer aldığı dosya, European IPR Helpdesk tarafından "Inovasyon Ekosistemine Giden Yol" başlığıyla Ar-Ge çalışmalarında örnek vaka olarak Mart 2016 bülteninde yayınlandı. Oldukça kısa sürede başarıyla tamamlanan bu işbirliği protokolü sistematik ve yoğun bir çalışmanın sonucudur. Dünya çapında takipçileri olan European IPR Helpdesk sitesinde vaka örneği olarak yer almaktan dolayı son derece gururluyuz. Yaptığımız çalışmalarla Kayseri sanayisinin örnek gösterilenler arasında yer almasından mutluluk duyarken bu tür başarı hikayelerini artırmayı hedeflediğimizi belirtmek isteriz."

Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme