Kayseri Şeker'in eski yönetimine hapis cezası

Kayseri Şeker Fabrikası'nın eski yönetiminde bulunan Vedat Ali Özışık, Münüp Duman, Hasan Çabuk ve Hayati Kılıç, resmi evrakta sahtecilik ve resmi belgeyi yok etmek suçlarından hapis cezasına çarptırıldı.

 Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Sanık Hasan Çabuk, SS Pancar Ekicileri Kooperatifi Vekili Avukat Remzi Eroğlu, sanık Vedat Ali Özışık müdafii Avukat Mehmet Hodul, sanıklar Münüp Dumanve Hasan Çabuk, müdafii Avukat Ziya Taşçı hazır bulundu.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı geçen celsede okunan mütalaayı aynen tekrarlayarak, sanık Vedat Ali Özışık'ın Resmi Belgede Sahtecilik suçundan, sanıklar Hasan Çabuk, Münüp Duman ve Hayati Kılıç'ın da Resmi Belgeyi Bozmak, Yok etmek veya gizlemek suçundan cezalandırılmasını talep etti.
Sanık müdafii avukatları, yaptıkları savunmalarında aleyhe olan hususları kabul etmediklerini bildirdi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılamada Vedat Ali Özışık’ı Resmi Belge'de sahtecilik suçundan ilk olarak 4 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Bu ceza TCK'nın 62.'nci maddesi gereğince 1/6 oranında indirilerek önce 3 yıl 4 ay hapis cezasına, ardından 1 yıl 3 ay hapis cezasına çevrildi. Mahkeme heyeti bu kararın temyiz yolunun açık olduğunu da bildirdi.
Sanıklar Hasan Çabuk, Münüp Duman ve Hayati Kılıç hakkında ise Resmi Belgeyi Yok Etme suçunu işlediklerinin sabit görülmesi nedeniyle 2 yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar veren mahkeme heyeti, sanıkların duruşmadaki olumlu tavırları nedeniyle cezada 1/6 oranında indirim yaparak 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Mahkeme daha sonra bu cezayı bir yıla kadar indirdi.
Mahkeme heyeti bu cezayı, sanıkların suç tarihinde sabıkasız oluşları, suçun nevi ve miktarını göz önüne alarak, hükmün açıklanmasını geri bırakma kararı verdi ve sanıkların 5 yıl süre ile denetime tabi tutulması yönünde karar verdi.

İHA

Bakmadan Geçme