Kayseri Şeker Çiftçinin Ürettiğinin Değerini Bulmasına Katkı Sağlamaya Devam Ediyor
Pancar ekimi haricindeki yıllarda çiftçilerin desteklenmesi, ektikleri ürünlerinin gerçek değerini bulması, Pandoğa işletmesinin ihtiyacının karşılanması için kolları sıvayan Kayseri Şeker Fabrikası tarafından Kayseri merkez, Yeşilhisar,...
Pancar ekimi haricindeki yıllarda çiftçilerin desteklenmesi, ektikleri ürünlerinin gerçek değerini bulması, Pandoğa işletmesinin ihtiyacının karşılanması için kolları sıvayan Kayseri Şeker Fabrikası tarafından Kayseri merkez, Yeşilhisar, Gemerek, Develi ve Bünyan Bölgelerinde mısır silajının alımına başlandı.
Öncelikle Pandoğa gebe düve ve süt çiftliğinin ihtiyacı olan 10 bin ton mısır silajının talep olması halinde ise 12 bin ton mısır silajı alımı yapılacağını belirten Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli; Paketlenen silajların talep olması halinde çiftçilere de satışının yapılabileceği ve silajlık mısırını kendi işletmesinde kullanacak çiftçilere de masraf karşılığı alınarak paketleme hizmeti verilebileceğini açıkladı.
Silajlık mısır ekimi yapan çiftçiler; Kayseri Şeker Fabrikası tarafından tonu 120 liradan alınan mısır silajının diğer ürünler kadar masraflı olmadığını, dekardan 5-6 ton ürün elde edildiğini, dekar başına 75 TL tarımsal desteklemesi göz önüne alındığında daha karlı olduğunu söyledi.
Mısır silajı piyasasının bu sene Kayseri Şeker Fabrikasının verdiği fiyata göre şekillendiğini söyleyen Beştepeler mahallesi çiftçilerinden Nuri Adamkaya, "Geçen sene mısır silajını 90 liraya verdim. Kayseri Şeker Fabrikasının devreye girmesiyle silajımızın değerinde ton başına 30 lira artış sağlandı, 30 dönüm mısır tarlasından 180 ton silajlık mısır elde ettim katkısı olanlara teşekkür ediyorum" dedi.