Kayseri Şeker Borsa'ya açılıyor

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker'i Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul'un denetimine açmak için çalışma başlatıldığının müjdesini verdi.

 Kayseri Şeker’e 3 Ocak 2011 tarihinde Kayyum Heyeti olarak atanıp, 25 Haziran 2013 tarihinde yapılan Genel Kurul sonrasında seçimle gelerek görev yapmaya başlayan ve son beş yıl içerisinde uygulanan mali disiplin ile kurumsal yönetim politikaları sonucunda Kayseri Şeker’i kapanmaktan kurtaran Kayseri Şeker yönetimi şimdi tarihi bir karara daha imza atmaya hazırlanıyor.

Yeşilhisar iftarında açıkladı

Yeşilhisar Bölge çiftçilerinin aileleri ile birlikte katıldığı Kayseri Şeker İftar sofrasında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, çiftçiye kardan pay dağıtmak için çalışma başlattıklarını söyledi. Başkan Akay, “İsteyen çiftçi ve çalışanlarımızı biz Allah’ın izni ile fabrikaya ortak edeceğiz. Bunun kararını fabrikanın Temmuz ayındaki Genel Kurulda aldıktan sonra diğer ortakların onayı sonrasında size duyuracağız. Böylece sizlerin de şirketin karından pay almanızı imkanlar dahiline getireceğiz. Bunu yapmakla aynı zamanda şirketin geleceğini de kurtaracağız. Bu şirketin Devletin denetimine açılmasını, Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul’un denetimine açılmasını sağlayacağız. Bu sayede bundan sonra yönetime gelen hiç kimse istediği gibi çiftçinin hakkını gasp edemeyecek, sağa sola peşkeş çekemeyecek. Bütün faaliyetleri Devlet de denetler hale gelecek. Bu yönüyle de şirketin geleceğini kurtaracağız.” diye konuştu.

Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz de, “Hemşerilerim, bugünlere kolay gelinmedi. Bu fabrika 6 yıl önce batakta idi. Ama şimdi geldiği sevindirici noktayı hep birlikte izliyoruz. Bildiğiniz gibi geçenlerde Kayseri Şeker Türkiye’de ilk defa çiftçisini faizden kurtarma adı altında avans da verdi. Bunlar gerçekten çok güzel şeyler. Bu bir emek, gayret, bilgelik ve yöneterek yapma işi. Bunun için huzurunuzda Hüseyin Akay ve yönetimine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yeşilhisar İftar sofrasına Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz, İlçe Müftüsü Dr. Ahmet Özvarinli, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Pancar Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu üyelerinden İlhan Argun, Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyelerinden Mehmet Güntay, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Yönetim Kurulu üyelerinden Hurşit Dede, Niğmetullah Sevim, Halis Lektemur, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Pancar Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy, Genel Müdür yardımcıları, Bölge Müdürleri ile köy ve Mahalle Muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Kurumsal Haber

 

Bakmadan Geçme