Kayseri, Krone'ye yeni fırsatlar sunuyor

Avrupa'nın lider treyler üreticilerinden Krone, Almanya dışındaki tek yatırımı olan İzmir Tire fabrikasında üretilen treylerler ile gerçekleştirdiği Roadshow etkinliğinde Kayserili müşterileri ile bir araya geldi.

Avrupa’nın lider treyler markalarından olan Krone, en modern fabrikası İzmir Tire’de gerçekleştirdiği üretim ile yerli marka haline geldi. Yerli üretim Krone treylerler Roadshow etkinliği kapsamında toplam 7 ilde müşterileri ile bir araya geliyor.  

Krone treylerleri, Kayserili nakliyeciler ile bir araya geldi. Krone Trailer International Genel Müdürü Semih Pala, Krone Satış Yöneticisi Ömürden Özacar ve Krone Kayseri Bölge Temsilcisi Kemal Sungar, 200’ün üzerinde katılımcıyı ağırladı. Krone Profi Liner Sabit Çatılı, Profi Liner Kayar Perdeli & Çatılı, Platform Açık Kasa ve Cool Liner modellerini yakından inceleme fırsatı bulan nakliyeciler, yetkililerden araçlar hakkında bilgi de aldılar.

“Krone Türkiye’ye güveniyor”

Krone Trailer International Genel Müdürü Semih Pala, “Avrupa’nın lider treyler üreticileri arasında yer alan Krone Grubu, İzmir’deki fabrikasıyla artık yerli üretim statüsündedir. Burada ürettiğimiz ürünleri Almanya’ya da satıyoruz. Şu anda sıkıntılı günlerden geçsek de bunun geçici olduğunu, uzun vadede iyi olacağını düşünüyoruz. Bu tip zor dönemlerde ihracatımız artıyor, bu bir dengeleme stratejisi, yurt dışına ağırlık veriyoruz ama bu yurt içinden vazgeçtiğimiz anlamına da gelmiyor. Biz Krone olarak Türkiye’ye büyük bir güvenle girdik. Güvenimiz devam ediyor. Türkiye için parlak bir dönemin geleceğini biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, her zaman zor dönemlerin üstesinden gelmesini bilmiştir. Doğru yerde olduğumuza inanıyoruz ve Türkiye’de büyümek istiyoruz. İzmir’den Orta Doğu ülkelerine ve Kuzey Afrika başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Kalite standardımız Almanya’daki üretimle birebir aynıdır. Hedefimiz tüm Türkiye’ye bu Krone kalitesini tanıştırmak” açıklamasında bulundu.

Semih Pala, Roadshow etkinliği ile müşterilerinin taleplerini dinleme fırsatı bulduklarını belirterek, “Biz satış sonrasına da çok önem veren bir firmayız, çünkü bir müşteriye ürün sattığımızda o müşteri artık bizim sorumluluğumuzda oluyor. Onların talep ve istekleri bizim için önemlidir. Krone olarak satış sonrası ve yedek parça yatırımlarımız konusundaki çalışmalarımız da müşterilerimizin istekleri doğrultusunda devam ediyor” dedi.

“Kayseri, lojistikte en önemli illerden biri”

Krone Kayseri Bölge Temsilcisi Kemal Sungar ise “Kayseri, ticaretin ve sanayinin öne çıktığı uluslararası taşımacılıkta yol almış önemli illerimizden biri. Yurt dışına ihracat yapan birçok firma olduğu gibi yaklaşık 60 adet uluslararası taşımacılık yapan nakliye firması da bulunuyor. Mobilya ihracatında ilk sırada olduğu da unutulmamalı. Aynı zamanda geçiş bölgesi olan Kayseri, lojistikte çok stratejik bir bölge. Kayseri'deki şirketler kurumsallaşmış şirketler ve yeniliğe açıklar. Burası bize yeni fırsatlar sunuyor, firmalarla yoğun bilgi alışverişi yapıyoruz. Kayseri Krone için yeni fırsatlar barındırıyor diyebiliriz.  Özellikle son zamanlarda Kayserili nakliyeciler demiryolu taşımacılığında kullanılan hucke pack modellerine de ilgi göstermeye başladı. Roadshow’la amacımız Krone treylerlerin kalitesini bölgemizdeki nakliyecilerle buluşturmak” dedi.

Yüzde 100 Yerli Krone

2013 yılında açılarak üretime başlayan Krone Tire Fabrikası, 23 bin metrekaresi kapalı, toplam 190 bin metrekare alanda hizmet veriyor. Tire fabrikasında Krone’nin çok yönlü Profi Liner, Mega Liner ve konteyner şasisi Box Liner modelleri üretiliyor. Yıllık üretim kapasitesi yaklaşık 10 bin adet olan Tire Fabrikası, Krone’nin Almanya dışındaki tek üretim tesisi. Ödenmiş sermayesi 100 milyon TL olan fabrika, tüm yatırımlarını öz kaynak ile sağladı. Dünyanın en modern treyler üretim tesislerinden biri olan Krone Tire Fabrikasındaki makine parkı ve kataforez havuzu, en yeni teknolojik standartlara göre oluşturuldu. Fabrikada, 100’ün üzerinde Türk çalışan istihdam ediliyor. 

Bakmadan Geçme