Kayseri kontrolümüz altında

Kayseri'nin güvenli doğalgaz tedarikçisi Kayserigaz, Eylül ayının ilk haftasından başlayarak çelik ve polietilen hatlarını adım adım kontrol edilmektedir.

Kayserigaz İşletme Bakım Birimi rutin olarak her yıl 2 defa gerçekleştirdiği kaçak arama faaliyetlerinin ikincisini Eylül ayı içinde başladı ve Ekim ayı sonuna kadar tamamlanmış olacak. Bu kapsamda; Kayseri genelinde 283,5 km çelik, 1955,5 km polietilen ana hat, olmak üzere toplamda 2239 km doğalgaz hattı kontrol edilecektir.
Kaçak arama işlemi, tüm bölgelerin As-Built projeleri kullanılarak İşletme-Bakım Birimine bağlı bakım ekibi tarafından gerçekleştirilmektedir. Kayseri’deki mücavir alanların tamamına doğalgaz götürerek tüm Kayseri halkına doğalgazın konforunu yaşama, verimliliğini fark etme ve çevreyle dost olma imkânı sunan Kayserigaz, toplamda 2239km‘ye ulaşan doğalgaz hatlarında kaçak aramasını Ekim ayı sonuna kadar tamamlamayı öngörmektedir.
Kayserigaz Teknik Genel Müdür Yardımcısı Adem Dincay “Kayserigaz olarak her zaman müşteri odaklı çalışmayı kendimize ilke edindik. Hizmetlerimizde hep en ileri teknolojileri kullanarak Kayseri halkının can ve mal güvenliğini en üst seviyede tutmayı hedefledik. Bu doğrultuda Kayseri’deki tüm doğalgaz hatlarımızı kontrol ederek muhtemel kaçakları tespit etmeye çalışıyoruz. Yaptığımız bu çalışmada, bugüne kadar şebekemizde en ufak bir gaz kaçağı tespit etmedik. Emniyet kurallarına uyulmamasından doğacak en ufak bir zarardan veya yeraltındaki boruların uygun şekilde muhafaza edilmemesinden kaynaklanan kaçaklar, zaman içerisinde oluşabiliyor. Kayserigaz olarak gururla ifade etmek isteriz ki yaptığımız bu kontrollerde bugüne kadar hiç bir gaz kaçağına rastlamadık. Bu sonuç, ekiplerimizin titiz çalışmalarının, Kayserigaz’ın yapım aşamasında kullandığı malzemelerin ve işçiliğin kalitesinin sonucudur. Bunlara ek olarak, Kayseri halkı alanında uzman ve 7/24 hizmet veren ekiplerimize, Acil 187 numaralı telefonlarımızdan rahatlıkla ulaşabilirler.” dedi.

Bakmadan Geçme