KAYSERİ KLASİĞİ KURBAN EŞİTTİR SUCUK
Bir Kurban Bayramını daha geride bıraktık. Kayseri'de bayramından geriye yine o bildik görüntüler kaldı. Kayserili vatandaşlar kurbanlık etlerin bir kısmı kavurma yaptı, bir kısmını da kışlık sucuk olarak değerlendirdi.
Kayserili kurban geleneği değişmedi. Kayserili vatandaşlar kurban kesimi sonrası önce kavurma yaptı sonra sucuk için kolları sıvadı. Kurban bayramı sonrası evlerin balkon ve bahçeleri kurutulmak üzere bırakılan sucuklar ile doldu.
Her kurban olduğu gibi bu bayramda da Kayserili vatandaşlar kurban etlerini ev yapımı sucuk olarak değerlendirdi. Sucukları hazırlayan vatandaşlar balkon ve bahçelerinde kurumaya bıraktı. Durumu abartan bazı vatandaşlar ise neredeyse bir yıllık sucuk ihtiyacını bu kurbandan çıkan etlerden karşıladı.
Ortaya çıkan görüntüler Kayseri’nin neden sucuk diyarı olarak anıldığını ortaya koyar nitelikteydi. Bahçelere boylu boyunca serilen sucuklar, Kayseri’de kışlık yiyecekler arasında yerini aldı.
HABER_FOTOĞRAF: MESUT DAVARCI