Kayseri İHH Suriye'de fırın kurdu

Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği, Suriye'nin Halep Bölgesinde kurduğu Hayyan Ekmek Fırını ile şehit ailelerinin ve yetimlerin ekmek ihtiyacını giderecek. Üretilen ekmekler Halep bölgesindeki 36 köyde yaşayan 3 bin 120 aileden 14 bin 216 kişiye kart usulüyle dağıtılacak.

 Suriye'de krizin başlamasından bu yana mazlum halka pek çok alanda yardımlar ulaştıran Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği, Halep bölgesinde ekmek fırını kurdu. 

Kayseri’de mülteci ve yetim çalışmalarının yanı sıra Suriye’ye insani yardım tırları ile de yardım faaliyetlerinde bulunan dernek, 2016 yılı boyunca Halep’in 36 bölgesinde yaşayan şehit ailelerine ve yetimlere yönelik ücretsiz ekmek yardımı yapacak.  Ekmek üretimi için ayda 4 tır un gönderilecek olan fırında, Suriye halkının tükettiği ekmek türünden üretilecek. Üretilen ekmekler Halep bölgesindeki 36 köyde yaşayan 3 bin 120 aileden 14 bin 216 kişiye kart usulüyle dağıtılacak.

2016 yılı boyunca ücretsiz faaliyette bulunacak olan ekmek fırını, talep ve yardımların devam etmesi durumunda diğer yıllarda da faaliyetlerine devam edecek.

“Suriye’deki drama sessiz kalamazdık”

Konu hakkında gazetemize bir açıklamada bulunan Kayseri İHH Halkla İlişkiler Sorumlusu Mahmut Satıcı, sadece un göndermekle yetinmediklerini belirterek şunları söyledi:

“Kayseri İHH olarak, Suriye’nin Halep Şehrinde bulunan Hayyan ekmek fırınını Kayseri İHH olarak işletmeye başladık. Fırın için gerekli yakıt (mazot ), fırında çalışan elemanların maaşı ve ayda 4 TIR göndererek 11.096 Yetim ve ailesi için günlük 14.216 ekmek üretimi yaptırıyoruz.

Suriye usulü ekmeklerimizi günlük fırından alıp başta mülteci kampları olmak üzere Halep’in mahallelerinde oluşturduğumuz noktalarda kart sistemiyle dağıtıyoruz.

Yoğun saldırılar altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan masum Suriye halkına, en temel ihtiyaç malzemelerine bile ulaşamadıkları, ülkenin kimi bölgelerinde çocuklar ve yaşlıların açlıktan hayatlarını kaybettiği bir noktada seyirci kalamazdık.

İdlib, Hama, Humus, Halep, Lazkiye’de bulunan mağdurlara 2015 yılında 250 milyon ekmek dağıtan İHH Merkezimizin çalışmalarına katkıda bulunmak üzere Halep fırınının çalışmasını ve ekmek dağıtımını Kayseri İHH olarak Kayserili hayırseverler adına biz üstlendik.

Bu güne kadar mazlumlara yardımlarını esirgemeyen Kayserili Müslümanların un bağışlarını bekliyoruz. Zaman hayır etme zamanı.”

Çadır kampanyası başlattık

Suriye'de babaları şehit olmuş 20 yetim aileye içinde yatak, yastık, battaniye ve mutfak seti olan 100 adet çadır gönderdiklerini aktaran Satıcı, “Bir çadır takımı 990 TL. Bir Takım; 1 adet çadır, 4 adet yatak, 4 adet yastık, 4 adet battaniye ve 1 adet mutfak setinden oluşmaktadır.

Siz de, 8-10 kişilik bir yetim ailesinin bu soğuk günlerde sıcak bir yuvaya sahip olmasını ister misiniz?

Kampanya kapsamındaki ihtiyaç ürünlerinden sadece birini ya da birkaçını da alarak yardımda bulunabilirsiniz. Kampanyaya destek olmak için:

Kayseri İHH İnsani Yardım Derneğimize gelerek elden nakdi bağışta bulunabilirsiniz.

Bağışınızı banka hesap numaralarına havale ile gönderebilirsiniz:

Hesap No: Kuveyt Türk Sivas Bulvarı Şubesi

İBAN: TR20 0020 5000 0088 8444 4000 14” ifadelerini kullandı.

Suriye ve Türkmen Dağı'na kardeş eli

“Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği olarak Suriye’deki mazlum halka şimdiye kadar 203 tır yardım malzemesi gönderdik” diyen Satıcı sözlerini şöyle sürdürdü,

“Suriye’ye 2013 yılında 22,  2014’de 104,  2015 yılında 46 ve 2016 yılının ilk üç ayında 31 tır olmak üzere şimdiye kadar 203 tır yardım malzemesi gönderdik. Suriye’de kamplarda kalan toplam 2 bin 500 yetim çocuğu sünnet ettirdik. Her zaman mazlumların yanında yer alacağız.  Bizlere yardımda bulunan tüm hayır sahiplerinden Allah razı olsun.

Ayrıca Suriye'deki göç dalgasından sınırlarımıza gelen mültecilere yemek dağıtımı ve çadır kurma çalışmalarında bulunuyoruz. Bu çalışmalarımız Acil Yardım Arama Kurtarma ekibimiz tarafından yapılmakta. Ekibimiz diğer şehirlerden gelen ekiplerle birlikte çadır kurma işlerine devam etmektedir.”

Bakmadan Geçme