'Kayıp kız' olayında mutlu son

GAZETEMİZE TEŞEKKÜR ZİYARETİ: Develi ilçesinde 11 gündür kayıp olan 14 yaşındaki Birsen Arslan Kayseri'de bir minibüs şoförü tarafından fark edilerek ailesine teslim edildi. Kızını bağrına basan anne Ümmü Gülsüm Arslan 'İşte mutluluk bu!' diyerek sevincini dile getirdi. Aile, kızlarının kayıp olduğunu yayınladığı ilan ve haberle ilk duyuran gazetemize teşekkür ziyaretinde bulundu.

 Develi İlçesinde ‘okula gidiyorum’ diyerek evden ayrılan 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Birsen Arslan 11 gün sonra Kayseri’de bulundu. Seyyid Burhaneddin Türbesi yakınlarındaki Develi minibüs durağında hat şoförü olan Mustafa Parsak tarafından fark edildi. Aileyi yakından tanıyan Parsak, Birsen’i annesinin Camii-i Kebir Mahallesi’nde çalıştığı işyerine bizzat götürerek teslim etti. Büyük sevinç yaşayan anne Ümmü Gülsüm kızına sarılarak ağladı.

Develi’de bir evde saklandı

         Eve gelmediği günlerde Develi ilçesinde bir evde kaldığı tahmin edilen Birsen Arslan’ın ağzını bıçak açmıyor. 11 gündür kimlerle görüştüğünü ve kimin evinde kaldığını söylemeyen genç kız, internette kendisinin kayıp olduğu ile ilgili haberleri görünce şaşırdığını söyledi. Kayıp olduğu dönemde sosyal paylaşım sitesindeki hesaplarına rahatlıkla giriş yaptığını söyleyen Birsen Arslan, ”İnternette dolaşırken kayıp olduğumu yazan haberleri gördüm. Haberleri incelerken yaşadığım şaşkınlığın etkisiyle yanlışlıkla kendi sosyal hesabımda paylaştım. Daha sonra sosyal hesabımı dondurdum. Evde çok sıkıldığım bir gün Develi Elbiz Parkı’nda dolaşmaya çıktığımda polislerle karşılaştım. Polisler bana adımı ve TC numaramı sordular. Onlara yanlış bilgi vererek kurtuldum. Mustafa abi beni tanıdı ve kolumdan tutup aileme teslim etti. Pişmanım. Ailemin değerini şimdi daha iyi anladım” dedi.

Ailenin mutluluk tablosu

         Çocuklarına yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Orhan ve Ümmü Gülsüm çifti kızlarının yaptığı yanlışı anladığını söyledi. Anne Ümmü Gülsüm, kızına sarılarak ”işte mutluluk bu!” derken, baba Orhan Arslan ise; kızlarına sağ salim kavuştukları için sevinçli olduklarını dile getirdi. Aile, kızlarının kayıp olduğunu yayınladığı ilan ve haberle ilk duyuran gazetemize teşekkür etti.

 

Haber : Ahmet Bolat

Bakmadan Geçme