KAYÇEV SERMAYE ARTIRIMINA GİDİYOR

Kocasinan Belediyesinin hissedarı olduğu Kayseri Çevre Teknolojileri ve Çevre Sanayi A.Ş. (KAYÇEV) sermaye artırımına gidiyor. Kocasinan Belediyesi sermaye artırımında hissesine düşen payı vermek ve boşta kalan hisselere talip olmak için Belediye Meclisinden yetki aldı.

Kocasinan Belediye Meclisi Ekim ayı olağan meclis toplantısını yaptı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde yapılan toplantıda ikisi ek 16 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gündemin ilk 4 maddesini oluşturan belediyenin 2017 mali yılı performans programı, gelir gider bütçesi, bütçe kararnamesi ve gelir tarifesi komisyona havale edildi.

 Üç mahalle birleştiriliyor
Meclisin Eylül ayında gündeme getirdiği 3 mahallenin nüfusu gereği birleştirilmesi kararı mecliste oybirliği ile kabul edildi. Buna göre Erkilet Dere Mahallesi, Kayabaşı Mahallesi ve Gevhernesibe Mahalleleri yakınındaki diğer mahallelerin içine katılacak.  Ayrıca Kocasinan ilçesi sınırlarında nüfus oranı az olan mahalleler tespit edilirse meclis gündemine getirilerek birleştirilmesi sağlanacak.

Sermaye artırımına yetki
Kocasinan Belediyesinin hissedarı olduğu KAYÇEV’in sermaye artırımına girmesi meclis gündeminin 14. maddesi olarak görüşüldü. Belediye, meclis üyelerinden sermaye artırımına katılım için yetki istedi. Kocasinan Belediye Başkanı Çolakbayrakdar,” KAYÇEV sermayesini 4 milyon liraya yükseltiyor. Sermaye artışına belediye olarak katkımız 493 bin 762 liradır. Ayrıca belediyemiz meclisten sermaye artımı sırasında diğer hissedarlardan katkı olmaz ve boşta kalan hisseler olduğunda, yeni hisse alabilmek için 31 bin 268 lira kullanmak için meclisten talebimiz var” diyerek konuyu meclis üyelerine anlattı. Gündemin bu maddesi oybirliği ile kabul edildi.

Jet meclis
Saat 16.00 da başlayan meclis toplantısı 16 gündem maddesi görüşülmesine rağmen saat 16.10 da sona erdi. Gündem maddelerini bir dakikadan daha az sürede görüşen meclis, kentteki “Jet Meclis” rekorunun sahibi oldu.
Kocasinan Belediye Meclisi komisyona gönderdiği yeni gündem maddelerini görüşmek üzere ek toplantısını Perşembe günü saat 16.00’da gerçekleştirecek.
Haber ve foto: Ahmet Bolat
 

Bakmadan Geçme