'Kasımpaşalı' diziye damgasını vurdu

TRT 1'de Cuma akşamı ilk bölümü yayınlanan 'Sevda Kuşun Kanadında' büyük ilgi toplarken diziye 'Kasımpaşalı' karakteriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan damgasını vurdu. Dizinin Proje Araştırma Grubu'nda Genel Yayın Yönetmenimiz Rıfat Yörük de görev aldı.

  

            Erdoğan’ın haricinde İskenderpaşa dergahının kurucusu Mehmet Zahid Kotku hoca, üstad Necip Fazıl Kısakürek, Milli Görüş’ün kurucusu ve lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile Osman Yüksel Serdengeçti de ilk bölümde işlenilen merhum isimler oldu.

           

Beğenilerek izlenen "Sevda Kuşun Kanadında" dizinin ilk bölümünde, 1968-1972 dönemi öğrenci olayları ve Milli Türk Talebe Birliği konu alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrencilik yıllarının canlandırıldığı kısımda İmam-Hatip Lisesi’nde Kur’an okuyan Erdoğan için, "Kasımpaşalı", "Kur'an bülbülü", "Okulun golcüsü" gibi yakıştırmalar yapıldı.

 

İmkansız bir aşk hikayesi

Başrollerini Deniz Baysal ve Murat Ünalmış’ın paylaştığı dizide, 68 Kuşağı olarak bilinen ve o dönemde farklı coğrafyalarda gençleri etkileyen hareketin ülkemizdeki boyutu, dönemin egemen güçlerinin, farklı görüşlere sahip gençleri nasıl manipüle ettiği ve bu çatışma ortamına girmek istemeyen bir avuç gencin provokasyonlara karşı nasıl direndiği işleniyor. Dizi, ilk etapta, 1968 sonundan başlayarak 1972 yılına kadar yaşanılan olaylardan esinleniyor ve bir imkânsız aşk hikâyesi üzerinden ilerliyor. Bu ülke gençlerinin, farklı kimlikler altında birbirleriyle çatışsalar da, ortak temel değerler ve kültürel zemin üzerinde buluştuklarında kardeşliklerini hatırlayıp yeni bir sevgi bağı kurabileceklerini anlatıyor

Bakmadan Geçme