Kapalıçarşı'ya Melikgazi eli değecek

Tarihi açıdan büyük öneme sahip Kapalıçarşı, Melikgazi Belediyesi'nin içerisinde ve dış kısmında yapacağı düzenleme ile daha güzel bir görünüme kavuşacak.

Tarihi Kapalıçarşılar arasında büyüklük bakımından İstanbul ve Bursa’dan sonra gelen Kayseri Kapalı çarşısı’na Melikgazi Belediyesi eli değecek. Belediye, meclis toplantısında aldığı kararla burayı elden geçirerek hem içini hem de dışını yeniden düzenleyecek.


Tabelalar tek tip olacak
Tarihi çarşının özellikle iç kısmında esnaflar tarafından gelişi güzel asılan rengarenk tabelaların oluşturduğu görüntü kirliliğinin önlenmesi için daha önce Büyükşehir Belediyesi’nin kentin bazı bölgelerinde yaptığı uygulama hayata geçirilerek tek tip tabela haline dönüştürülecek.
İlk etapta iç kısmı yenilenecek olan çarşının daha sonra dış cepheleri elden geçirilerek yepyeni bir görünüme kavuşturulacak.
Kapalıçarşı Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği’nin gerekli maddi gücü olmadığı için belediyeye başvurduğunu belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “ II. derece anıtsal yapı olan Çarşı’nın daha estetik hale gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Tarihine sahip çıkmayan toplumlar yok olmaya mahkum olurlar. Ne gerekiyorsa karınca kararınca üzerimize düşeni yapacağız” dedi.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme