• Haberler
  • Gündem
  • Kanser hastaları için 'Rehabilitasyon Merkezi' yapılacak

Kanser hastaları için 'Rehabilitasyon Merkezi' yapılacak

Türk Kanser Araştırma ve Savaş Derneği'nin girişimleriyle Kayseri'de kanser hastalarının ve yakınlarının daha rahat edebilmelerini sağlamak adına 'Kanser Rehabilitasyon Merkezi' yapılacak. Yaklaşık 4 milyona mal olması beklenen proje için hayırseverlerden destek bekleniyor.

Türkiye’de ilk olacak.
Türk Kanser Araştırma ve Savaş Derneği Kayseri Şubesi ‘Kayseri HOSPİCE Projesi’ni hayata geçirerek, Erenköy Mahallesi’nde kanser hastaları ve ailelerine destekleyici bakım hizmeti sağlayacak bir merkez yapmayı planlıyor. Milli Emlak’tan yer temini gerçekleştirilirken örnek proje hayata geçirildiğinde Türkiye’de ilk olacak.
Hayırsever desteği şart
Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kanser Araştırma ve Savaş Derneği Kayseri Şubesi işbirliği ile yapılması planlanan ve yaklaşık 4 milyon TL’ye mal olması beklenen örnek projenin hizmete girebilmesi için geriye kalan tek şey hayırsever desteği.
Ömür beklentisi 6 aydan az olan hastalar için tasarlanacak doğaya hakim mekanda, doğal ışık alan, konforlu hasta odaları, hasta yakınlarının bir araya gelebilecekleri oturma ve dinlenme odaları, sağılık personeli çalışma odaları, ibadet mekanları, morg, vb. yerler olacak.
Ev ortamında hizmet sunacak
Türk Kanser Araştırma ve Savaş Derneği Kayseri Şube Başkanı Prof. Dr. Akif Özdemir, ‘Hospice’ sisteminin son dönemine giren kanser hastalarına ve ailelerine ev ortamına benzer bir atmosferde hizmet verildiğini belirterek; hizmet ekibinin doktor, hemşire, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, din görevlisi ve gönüllülerden oluştuğunu söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise kanser hastalarının ve yakınlarının çok zorlu bir süreçten geçtiğini hatırlatarak, projenin hayata geçirilebilmesi noktasında Kayserili hayırseverlerin gerekli hassasiyeti göstereceğine inandığını söyledi.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ
 

Bakmadan Geçme