• Haberler
  • Gündem
  • Kamu Hastaneleri Birliği yöneticilerinden evlere hasta ziyareti

Kamu Hastaneleri Birliği yöneticilerinden evlere hasta ziyareti

Sağlık Bakanlığının başlatmış olduğu sağlık kurumlarından hizmet alanlara yönelik ziyaretler kapsamında Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, Genel Sekreterlik ve Hastane Yöneticileri hastaları evlerinde ziyaret etti.

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının sağlık kurum ve kuruluşları tarafından sunulan sağlık hizmetlerini iyileştirmek, kaliteli ve verimli sağlık hizmet sunumunu sağlamak ve hasta memnuniyetini artırmak için sağlık tesislerinde tedavi gören hastaların, sağlık sunumu ve sağlık sistemi hakkındaki duygu ve düşüncelerinin bilinmesi, sunulan hizmetlerle ilgili beklentilerin öğrenilmesi amacıyla Genel Sekreterlik ve hastane yöneticileri tarafından evlerinde ziyaret edildi. Konu ile ilgili bilgi veren Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, “Birliğimize bağlı sağlık tesislerinde birçok yenilikler ve düzenlemeler yapıldı ama nitelikli sağlık hizmetinin verilmesi için hastalarımızın geri bildirimlerine de ihtiyacımız var. Bu doğrultuda, hastanelerimizde yatarak tedavi gören ameliyat olan, doğum yapan vb. hastalarımız Genel Sekreterlik ve hastane yöneticilerimiz tarafından evlerinde ziyaret ediliyor. Hastalığı ve tedavi sürecinde karşılaştığı olumlu ve olumsuz durumlar hakkında bilgiler alınıyor, varsa dilek şikayet ve önerileri talep ediliyor ve bunlar değerlendirilerek hizmet sunumundaki aksaklıklar tespit ediliyor” dedi.
Gödekmerdan, “Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği olarak şu ana kadar 30 hastamızı evlerinde ziyaret ettik. Son ziyaretimizi Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören Süleyman Özbebit isimli hastamıza yaptık. Hastamız bize hastanemizle ilgili memnuniyetlerini ve taleplerini iletti. Görüş ve önerilerinin bizler için önemli olduğunu ve gerekli düzenlemenin yapılacağını kendilerine ifade ettik. Ziyarete Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. İbrahim Özcan ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Derya Ayaydın katıldı. Genel Sekreterlik yöneticileri olarak her ay en az 10’ar hastamızı evlerinde ziyaret etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme