Kahramanlarımızı uğurladık

Şırnak'ın İdil ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada yaralı oldukları halde teröristleri etkisiz hale getiren şehit Özel Harekat Polisleri Hakan Yılmaz Karaman'da Muzaffer Tufaner ise memleketi Yozgat'ta binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

 Cenazeye binlerce vatandaş katıldı

Şırnak’ın İdil ilçesinin PKK’lı teröristlerden temizlendiği gün girdiği çatışmada şehit düşen 2 çocuk babası Özel Harekat Polisi Hakan Yılmaz’ın (38) cenazesi, askeri uçakla önce Konya’ya oradan da karayoluyla Karaman’a getirildi. Şehidin cenazesi defnedilmeden önce Hacı Celal Mahallesi 555 Sokakta bulunan kız kardeşinin evine getirilerek helallik istendi. Burada şehit Hakan Yılmaz için dua edilirken, şehidin ailesi ve akrabaları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Helallik sonrası şehidin cenazesi Aktekke Camisi yanında bulunan Kent Meydanı’na getirildi. Cenaze törenine, Karaman Valisi Murat Koca, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, şehidin Kayseri'den birlikte görev yaptığı özel harekat polisleri, askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi ve yakınları ile binlerce vatandaş katıldı. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Hakan Yılmaz, Hamidiye Mahallesi’ndeki şehir mezarlığında bulunan Polis Şehitliğine dualarla defnedildi.

"Şehit olacağım, sizleri de cennete götüreceğim"
11 yıllık polis memuru olan Hakan Yılmaz'ın 6 ay önce görev yaptığı Mardin'den Kayseri'ye tayinin çıktığı, operasyonlar başladıktan sonra geçici görevle İdil'e gittiği öğrenildi. 2009 yılında umreye giden Yılmaz'ın, İdil'de operasyonların sona ermesinin ardından 1 hafta izine çıkacağı sonrasında da Hakkari Yükekova'ya görevli olarak gideceği belirtildi. Şehit Hakan Yılmaz'ın operasyona giderken kayınpederi Mustafa Gümüştaş'ı arayarak, "Çocuklarım size emanet. Vasiyetim, şehit olursam beni Karaman Şehitliğine defnedin" dediği de ortaya çıktı. 
Şehit Hasan Yılmaz'ın yine bir hafta önce annesiyle telefonla görüşerek, "Anne merak etme, ben şehit olacağım. Sizleri de cennete götüreceğim. Sakın cenazemde devletime laf söyleme" dediği ifade edildi. 8 yaşında Tuana ve 12 yaşında Hatice Kübra isminde iki kız çocuğu babası olan şehit Hakan Yılmaz'ın eşi Tuba Yılmaz'ın (30) kocasına, "11 yıldır hep Doğu'da dolaşıyoruz, kurum değiştir" dediği, şehidin ise, "Ya bunların kökünü kazıyacağız, bitireceğiz, ya öleceğiz" dediği, her gittiği operasyondan sonra bugün de şehit olamadık diyerek yakınlarına anlattığı öğrenildi.


Şehidin annesi: ağlamayacağım, dik duracağım

Şırnak’ta şehit düşen iki özel harekat polisinden Muzaffer Tufaner ise yapılan törenin ardından Kayseri’ye, oradan da baba ocağı Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Saray köyüne getirildi. Şehit Polis Tufaner için evinde helallik alındı. Burada güçlükle ayakta duran şehidin annesi Ayten Tufaner, “Oğlumun vasiyeti var. Ağlamayacağım, dik duracağım, onlara fırsat vermeyeceğim” dedi. Şehidin polis kardeşi Ramazan Tufaner de annesine sarılarak onu teselli etmeye çalıştı. Şehidin büyük oğlu törende babasının kepini, kızı da beresini taktı. Küçük oğlu Ahmet ise asker selamında bulundu.
Daha sonra şehidin cenazesi cenaze aracıyla Çapanoğlu Camii'ne getirildi. Burada şehit polisin tabutu mesai arkadaşları tarafından cenaze aracından alınarak, musalla taşına konuldu. İkindi namazının ardından şehidin özgeçmişi okundu. Şehitler için dua edildi. Daha sonra kılınan cenaze namazından sonra şehidin cenazesi omuzlarda taşınarak köy mezarlığında toprağa verildi.
Cenaze törenine eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eski Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Yozgat milletvekilleri, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, şehit polisin mesai arkadaşları, polis ve askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakmadan Geçme