Kahraman Albay tanıdık çıktı

İncirlik Üssü'nde ABD askerleri tarafından verilmek istenen madalyayı ret eden Kahraman Albay Orkun Özeller 15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre önce Kayseri 1. Komando Tugay'ında görev almıştı. Kahraman Albay ile Kayseri Gündem olarak Kıbrıs Barış harektının yıl dönümü vesilesiyle çıkarmak istediğimiz özel ekimiz için görüşmelerde bulunmuştuk.

İncirlik Üssü'nde ABD askerlerine verdiği tepkiyle Türkiye kamuoyunun gündemine oturan Özel Kuvvetler mensubu albay kısa süre önce Kayseri’de görev almış bir isim. Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar'ın gündeme getirdiği subay 15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre önce Kayseri 1’inci Komanda Tugayı’nda görev almış Albay Orkun Özeller.

Madalyayı almadı, salonu terk etti
Olay, Ağar’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ortaya çıktı. Ağar, paylaşımında olayı şöyle anlattı, “İncirlik Üssü’nde düzenlenen ödül töreninde ABD’liler DEAŞ’la mücadeledeki başarıdan dolayı bir Türk subaya ödül vermek istedi. Buradaki konuşmasında o subay, ABD’lilerin gözlerine bakarak, ‘Madalyayı verenler benim düşmanım olan YPG (PKK) ile işbirliği içindedir. Onurum, bu madalyayı kabul etmeme müsaade etmiyor’ dedi ve tören salonunu terk etti.”

Kıbrıs ekimiz için görüşmüştük
Kahraman Albay Orkun Özeller ile Kayseri Gündem olarak Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümü (20 Temmuz) vesilesiyle çeşitli görüşmelerde bulunmuştuk. 1. Komando Tugayı’nda birebir ve telefonla ile yaptığımız görüşmelerde Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili bizimle önemli bilgiler paylaşan Özeller, tugay içerisinde bulunan Kıbrıs ve İç Terör Müzesini gezdirmiş ve burası ile ilgili dikkat çekici bilgiler aktarmıştır. 15 Temmuz darbe girişimi dolayısı ile bu bilgileri maalesef bir ek olarak
okuyucularımızla buluşturamadık. Bu haberleri sadece gazetemizde belli aralıklarla neşretmiştik.

Kosova’da Alman askerlerini kovaladı
Albay Özeller’in bu ilk kahramanlığı değil tabi. Özeller'in adı Yüzbaşı rütbesindeyken Kosova'da da gündeme gelmişti. Kosova Barış Gücü Türk Taburu’nda görev yaptığı sırada Özeller, oradaki Alman askerlerini adeta 'madara' etmişti. İşte Albay Özeller'in baş aktörü olduğu o olay:
Yıl 2003... Süleymaniye’de 11 Türk askerinin ABD'lilerce gözaltına alınmasının yankıları sürerken 2003'te Kosova Prizen’de 4 Alman askeri bir Türk subayına saldırmıştı. Gece yaşanan olayda Alman askerleri, şehir merkezindeki Şadırvan Köprüsü'nden geçen Türk subayı Özeller’i sorgulamak istedi. Silahını zorla almak ve kendisini arabaya bindirmek isteyen Almanlara karşı çıkarak onlarla kavga eden Özeller'e kısa süre sonra Prizren halkı sahip çıktı. Yüzbaşı Özeller ile Kosovalılar, Alman askerlerini Prizren sokaklarında kovaladı. 4 Alman, sonunda kiliseye sığınmak zorunda kaldı.

Sur’a Türk Bayrağı dikti
Güneydoğu'da PKK'ya kök söktüren, Fırat Kalkanı ile de DEAŞ'ı süpürme harekâtını yöneten Albay Özeller, terör olaylarının yoğun yaşandığı Sur ve Nusaybin’de de önemli başarılara imza atmıştı. Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lılara yönelik operasyonların yoğun yaşandığı bölgede yer alan Keçi Burcu'na dev Türk bayrağı asılmasında da başrolü oynayan isim yine Albay Orkun Özeller’den başkası değil.

Camiden teröristlere anons
Albay Özeller yine bölgede Ulu Cami'nin hoparlöründen yaptığı anons ile dikkat çekmişti. Albay Özeller, yaptığı anonsta şunları söylemişti, “Peygamberler ve nebiler şehri, size mübarek Ulu Cami’den sesleniyorum, Sur bölgesi içinde oluşturduğunuz bu terör olaylarına son verin, teslim olun. Burada yaşayan insanları daha fazla mağdur etmeyin, teslim olun. Daha fazla ölüme neden olmayın"

Haber: Bünyamin Gültekin Özel haber

Bakmadan Geçme