KADİR HAS'TA BİR ÜÇ PUAN DAHA

KADİR HAS'TA BİR ÜÇ PUAN DAHA

Kayserispor, kadrodaki oyuncu grubunun birbiriyle uyum sürecini kademeli olarak arttırarak lige ısınmaya başladığını geçtiğimiz haftaki Sivasspor deplasmanında alınan 0-2’lık galibiyetle futbol kamuoyuna göstermişti.
Ligin ilk haftasındaki Galatasaray deplasmanında sergilenen dağınık ve kontrolsüz Kayserispor’dan şu an eser yok. Takım olma bilincini oyuncularına aşılayan, taraftarıyla ve teknik heyetiyle de güzel bir sinerji yakalayan Sarı-kırmızılı ekip ligde yoluna emin adımlarla devam ediyor.
Geçtiğimiz hafta oynana Sivasspor mücadelesinden farklı olarak Sumudica, Boldrin’in yerinde sol ön koridorda Güray, Bia’nın yerine ise sağ ön koridorda geçtiğimiz haftalarda oyuna sonradan girdikten sonra göstermiş olduğu performansla ilk on biri hak ettiğini daha önce dile getirmiş olduğumuz takımın en yetenekli isimlerinden Ryan Mendes ile başladı.
Kayserispor, maçın henüz 52.saniyesinde Badji’nin attığı golle maça 1-0 önde başladı desek yeridir. Golden sonra gelen özgüven ve ortaya konulan mücadele ve takım oyunun gerekliklerini harfiyen yerine getiren temsilcimiz ilk yarıda kadrosunda yıldızlar topluluğu bulunduran Antalyaspor’a adeta top göstermedi, oyunun kontrolünü tamamen elinde bulunduran Kayserispor özellikle sağ kanattan Lopes, Deniz, Mendes ve Umut’la bir hayli etkili oldu. Sarı-kırmızılılar, hücumda final paslarını daha iyi yapabilse maçı ilk yarıda çözmesi içten bile değildi. Antalyaspor’un yıldız isimlerine oynama fırsatı vermeyen Kayserispor savunmasına da alkış göndermek gerekir. Yapılan başarılı takım savunması ile ilk yarı boyunca rakibin etkili ayakları Maicon, Nasri ve Eto’o sahada hiçbir varlık gösteremedi.
Temsilcimiz ikinci yarıda ise ilk yarıya göre daha tutuk bir görüntü sergiledi. Skor üstünlüğünü elinde bulunduran Kayserispor ikinci yarıda daha çok 1-0’ı koruma içgüdüsüyle hareket etti. Bu dakikalarda rakip Antalyaspor daha çok topa sahibe olsa da etkili hücumlar gerçekleştiremedi. Rölantide giden mücadelede 64.dakikada ceza sahası içinde Kucher’in topa el ile yaptığı müdahale sonucu hakem Yaşar Kemal Uğurlu beyaz noktayı tereddüt etmeden gösterdi. Ligin başlarında eleştirdiğimiz Rumen kaleci Lung penaltıda Eto’o ‘ya gol izni vermedi ve alınan üç puana önemli derecede katkı sağladı.
Sumudica’nın maçın başından sonuna kadar yaptığı hamleler son derece yerindeydi kadro kalitesi olarak temsilcimizden daha kaliteli ayakları olan rakibini iyi analiz etmiş ve oyuncularını maça iyi hazırlamış bu sebeple kendisini de tebrik ederek alkışlarımızı gönderiyoruz.
Beş maç sonunda 10 puana ulaşan temsilcimiz Cuma gecesi maç fazlasıyla ligde Beşiktaş ve Galatasaray ile puanını eşitleyerek üçüncü sıraya yerleşti. Ortaya konulan takım oyunu ve güzel futbolla alınan üç puan Kadir Has Stadyumu’nu dolduran sarı-kırmızılı taraftarları evlerine hem mutlu ederek hem de gelecek adına pozitif anlamda umutlu gönderdi. Tebrikler Kayserispor, tebrikler Sumudica !
 

Bakmadan Geçme