Kadın çiftçi eğitimleri sürüyor

"Bir erkeği eğitirseniz, bir adamı eğitirsiniz. Bir kadını eğitirseniz, bir kuşağı eğitirsiniz." düşüncesinden hareketle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve İl Müdürlüğü'nün eğitim yayım programları kapsamında çiftçi kadınlara yönelik eğitimler 2016 yılında da sürdü.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü,  tarımsal bilgi ve uygulamaları yaygınlaştırmak, tarımsal yeniliklerden çiftçileri haberdar etmek, çiftçileri bulundukları koşullarda görüp değerlendirmek ve birlikte çözüm üretebilmek amacıyla eğitim ve yayım faaliyetlerini sürdürüyor.
 Eğitimler sayesinde kadınlara ev işleri, çocuk bakımı ve beslenme gibi sürekli yaptıkları faaliyetler hakkında eğitim verilmesinin yanında, tarımsal konularda da bilgiler verilerek çiftçilik yönünün de geliştirilmesi hedefleniyor.
İlimizde 2016 yılı itibarıyla Bünyan Elbaşı, Hazarşah, Koyunabdal, Yahyalı İlçesi Çubuklu, Kocahacılı, Sarıoğlan İlçesi Çiftlik, İncesu İlçesi Hamurcu, Garipçe, Küllü, Talas İlçesi Çömlekçi, Cebir, Develi İlçesi Gümüşören, Köseler, Epçe, Çöten, Kocasinan Ebiç mahallelerinde toplam 16 çiftçi toplantısı düzenlendi. Toplam 252 kişinin katıldığı toplantılarda süt ve süt ürünleri, pastörize sütten peynir yapımı, ahır hijyeni, sağım teknikleri, mastitis ve korunma yolları, gıda muhafaza yöntemleri, iyotlu tuz kullanmanın önemi zirai mücadele ilaçlarını kullanırken dikkat edilecek hususlar, sebze hastalık ve zararlıları ve meyve hastalık ve zararlıları hakkında bilgiler verildi.
Toplantılarda kadın çiftçilere İl Müdürlüğü Ziraat Mühendislerinden Münire Canhilal, Gökçen Saray, Filiz Coşkun,  Fatma Turgut ve Teknikerlerden Aysel Gürlek tarafından bilgiler verildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ev ekonomisi ve tarımsal konularda eğitim ve yayım faaliyetleri önümüzdeki süreçte de devam edecek.
Kayseri Gündem
 
 

Bakmadan Geçme