'İzin ihlali' yapan firari seri katil yakalandı

Kayseri'de 1998-2001 yılları arasında 6 kişiyi öldüren, yargılandığı davalardan 2 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ve Ankara'da tutulduğu yarı açık cezaevinden firar ettiği için aranan seri katil Hamdi Kayapınar, akraba ziyareti için geldiği Kayseri'de yakalandı. Kayapınar'ın cezaevi yönetimi tarafından verilen izin gereği Kayseri'ye geldiği, 'izin ihlali' gerekçesiyle firari sayıldığı öğrenildi.

 1998-2001 yılları arasında Kayseri sokaklarında elinde pompalı tüfekle rahat bir şekilde cinayet işleyen seri katil Hamdi Kayapınar,14 yıl aradan sonra tutuklu olduğu cezaevinden izin alarak memleketinde akraba ziyaretine geldi. Hakkında kesinleşmiş 169 yıl, 7 ay hapis cezası bulunan Hamdi Kayapınar, hakkında ömür boyu kamu hizmetlerinden men cezası olmasına rağmen geçen hafta günlük izinli olarak çıktığı yarı açık cezaevine dönmeyince, 'İzin ihlali' gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kayseri Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şubesi Aranan Suçlar Bürosu ekipleri firari seri katili, hafta sonu Kayseri'nin Talas İlçesi'ndeki bir yakının evine giderken yakaladı. Hakkında arama kararı bulunan Hamdi Kayapınar, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak, Kayseri Kapalı Cezaevi'ne oradan da sağlık kontrollerinin ardından Ankara’ya sevk edilerek cezaevine teslim edildi.

İlk kardeş katili oldu

                Cinayetlerden sonra yakalandığında kurbanlarını 'Av', kendisini 'Avcı' olarak gördüğünü ifadesinde açık yüreklikle anlatan Hamdi Kayapınar, ilk cinayetin de 14 yaşındaki kardeşini boğarak öldürdü.  Kayapınar, 1998 yılı Mart ve 2001 yılı Şubat ayı arasında 6 kişiyi daha öldürdü, 4 kişiyi de öldürmeye teşebbüs etti. İki binli yılların başlarında Kayserililerin korkulu rüyası olan seri katil, yine bir cinayet girişimi sonrasında yakalanarak tutuklandı. Yargılandığı Kayseri'de 2002 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Hamdi Kayapınar, cezaevine gönderildi. Kayseri ve Sivas kapalı cezaevlerinde yatan Kayapınar iyi hali nedeniyle Ankara yarı açık cezaevine sevk edildi.

Hamdi Kayapınar Kimdir?

                Kayseri'de 1998 ve 2001 yılları arasında 6 kişiyi öldüren ve yakalandığında verdiği ifadesinde, "Onlar av ben avcıyım" diyen Hamdi Kayapınar, 30 Eylül 2002 tarihinde 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 ayrı suçtan 2 kez müebbet ve toplam 64 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Duruşma sırasında soğukkanlı olduğu gözlenen Kayapınar, geçmişte verdiği ifadelerinde herhangi bir değişiklik yapmayacağını söylemişti.

                Duruşma sonrasında çıkan kararla Hamdi Kayapınar, Memiş Dinçaslan'ı ve İbrahim Genç'i öldürmek suçundan 2 kez ömür boyu ağır hapis cezasına çarptırılırken, Memiş Dinçaslan'ın ve İbrahim Genç'in parasını gasp etmek suçundan 12'şer yıl hapis cezasına ve 2'şer yıl da hücre cezasına çarptırılmıştı. Kayapınar, İbrahim Aydemir ve Bünyamin Selvitop'u öldürmeye tam teşebbüs ve silahlı gasp suçundan ise 16 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırılmış, bu 2 suçtan aldığı müebbet hapis cezası ise iyi halleri göz önünde bulundurularak 33 yıl 4 aya indirilmişti. 

(iha)

 

Bakmadan Geçme