İyi Parti, 80 küsur partiden biri

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, gazetemize İyi Parti ile ilgili bazı değerlendirmelerde bulundu.  İyi partinin 80 küsur partiden biri olduğunu, geleceği hakkında ümitvar olmadığını söyleyen Arıkan, yarın Hilton Otel'de, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek programa tüm Kayserilileri davet etti.

“Ümitvar değil”
Meral Akşener’in kuruculuğunu yaptığı İyi Parti ile ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, şunları söyledi:
“Parti temellerini ekonomik politikalar, IMF politikaları üzerine kuracaksa, dış politikasını Avrupa- Amerika üzerine, iç politikasını Avrupa Birliği uyum çalışmaları çerçevesinde kuracaksa çok anlam ifade etmeyeceği kanaatindeyim. Şu anda bulunan 80 küsur partiden bir tanesi olur. Ama bunların tersini yapıp, milli ekonomimizi, milli silahlanmamızı destekler ve kendimizin oyun kurucusu olacağımız planlar içerisinde olursa partinin başarılı olabileceğini düşünüyorum. Ama geniş anlamda şunu ifade edebilirim: Kurucularının geçmişte yaptıkları, hangi partilerde görev yaptıkları ortada;  çok da ümitvar olduğumu söyleyemem. Ama demokrasi anlamında güzelliktir. Farklı bir ses, farklı bir renktir.
Kurulan partinin farklı parti üyelerinin bir araya gelmesiyle oluşmasını çok önemsemiyorum. Kişilere göre baz almıyorum. Ne söyleyecekler, politik anlamda, parti programı anlamında ortaya ne konulacak onları önemsiyorum. Henüz parti programı da olmadı. Onun için çok geniş bir şey söyleyemem. Prensipleri ne olacak, partinin amacı ne olacak, ona bakmak lazım.”

‘Kardeşlerin tanışması’
Bugün Kayseri Hilton Otel’de, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek programa tüm Kayserilileri davet eden Arıkan, Saadet Partililerin giremeyeceği bir Saadet Partisi toplantısı yapılacağını söyleyerek programın amacının partilerle kardeş olduğumuzu, bir kaynaşmanın olabileceğini, bir araya gelinebileceğini göstermek olduğunu belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü:
 “Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu yarın saat 14.30’da program için Kayseri’ye gelecek. ‘Kardeşlerin Tanışması’ adı altında bir programa katılacak. Bu programın en önemli özelliği ise salona Saadet Partililerin alınmayacak olması... Tamamıyla bizim dışımızdaki partilere gönül vermiş hemşehrilerimizle buluşulacak. Diğer partilerle kardeş olduğumuzu, bir kaynaşmanın olabileceğini, bir araya gelinebileceğini göstermek için böyle bir program yapma kararı aldık. Saadet Partisi’nin salona girmeyeceği ama Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun konuşma yapacağı bir program olacak. Program için tüm partilerle bire bir çalışma ile yapıldı. Bütün hemşehrilerimizle geniş katılımlı bir program yapmayı planlıyoruz. “
Genel Başkan Temel Karamollaoğlu, İl Başkanlığının düzenlediği toplantı kapsamında  yarın saat 14.30’da Hilton Oteli Mimarsinan Konferans Salonu’nda vatandaşlarla buluşacak.
Haber: Tuba Köksal

Bakmadan Geçme