İYC'den tiyatro atağı

İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi Şehit Furkan Yurdu Tiyatro Topluluğu ilk oyunları olan 'İbrahim Ethem'i başarıyla sahneledi.

İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Doğan’ın, öncülük ettiği ve desteklediği Şehit Furkan Doğan Yurdu Tiyatro Topluluğu ilk oyunu “İbrahim Ethem” başarıyla Şehir Tiyatrosu’nda gerçekleşti.  Genel Sanat Yönetmeni Murat Özdemir ve Yönetmen Furkan Demir’in yönetimindeki oyun, Padişah İbrahim Ethem'in dünya nimetlerinden soyutlanışını, çöle düşüp gerçek aşkı arayışını anlatıyor.

İYC yönetim kurulu üyeleri, Araştırmacı/Yazar Mustafa Yazgan, TYB Şube Başkanı Vedat Sağlam, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şahin Güven ve Mimar Mühendisler Grubu Şube Başkanı Tevfik Rıza Sümer de oyunu izleyenler arasındaydı.

Tiyatro Topluluğuna destek ve katkılarını sunan Ahmet Doğan; “İlim Yayma Cemiyeti Şehit Furkan Doğan Yurdu’nda kültürel sanatsal faaliyetler adı altında kulüpler kuruldu. Bir de benim tavsiyem üzerine tiyatro topluluğu kuralım dedik ve sağ olsun arkadaşlar bizi kırmadı ve bunu gerçekleştirdik. Çünkü benzer tecrübeleri ben üniversitedeyken öğrencilerimle 13 yıl yapmıştık. Gençlerin tiyatro faaliyetleri ile hem zararlı alışkanlıklardan kurtuluyor hem de özgüvenlerinin arttığını, diksiyonlarının düzeldiğini, birlikte başarmanın ve kaynaşmanın arttığını görmüştüm. Bunun da eğitimin bir faaliyeti olarak gördüğüm için önemsedim. Arkadaşlar da oyunu kabul ettiler. İlk defa sahneye çıkıyorlar ama gördüğünüz gibi başarılı oyun sergilediler. Tebrik ederim beni de mahcup etmediler. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. İnşallah her sene Şehit Furkan Doğan Yurdu’nun öğrencileri olarak her yıl bir oyun çıkarmayı ve Türkiye geneli turnelere çıkmayı hedefliyoruz “ diyerek konuşmasını tamamladı.

Tiyatroyu izlemeye gelen Araştırmacı/Yazar Mustafa Yazgan ise öğrencileri tebrik ederek “Rahmetli Necip Fazıl Üstad, tiyatro, roman, hikaye, makale, şiir, edebiyat alanında iyi olduğu kadar tiyatro alanında da Türkiye’de nadir eser vermiş bir büyüğümüzdür. Kendisiyle 18 senem beraber geçti, dolayısıyla İbrahim Ethem’i Ankara’da defalarca izlemiştim. Şunu samimiyetle söylüyorum hem Kayseri’de bu genç arkadaşlarımız fevkalade önemli bir sanata başladılar. Bunu devam ettireceklerine inanıyorum. Bu görsel sanatlar dediğimiz, sahne sanatları tiyatral sanatlar sinema gibi yıllarca bizim çok ihmal ettiği bir konudur. İnşallah bu kardeşlerimiz bu tiyatro çalışmalarının devamını getirirler. Hepinize arzu şükran ediyorum” ifadelerini kullandı.

 Şehir Tiyatrosu'nda başarıyla sahnelenen ve geniş bir kitle tarafından sonuna kadar ilgiyle izlenen oyundan sonra Tiyatro ekibi, İYC yönetim kurulu üyeleri ve şeref misafirleri gecenin anısına hatıra fotoğrafı çekildi.

HABER/FOTOĞRAF: M.SAFA ASAROĞLU

Bakmadan Geçme