• Haberler
  • Eğitim
  • İTÜ ve GAZİ rektörlük seçimlerine Kayseri damgası

İTÜ ve GAZİ rektörlük seçimlerine Kayseri damgası

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) rektörlük seçimlerinde aday olan AK Parti Kayseri eski milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır aldığı 107 oyla 3. sırada yer aldı. 21 adayın katıldığı Gazi Üniversitesi rektörlük seçimlerinde ise aslen Kayserili olan Prof. Dr. Derviş Yılmaz da 261 oyla birinci oldu.

 İTÜ’de mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca 379 oy aldı. İkinci, 208 oyla İşletme Fakültesi öğretim üyesi Prof. Nedime Lerzan Özkale oldu. AK Parti Kayseri eski Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır ise 107 oyla 3. sırayı aldı.

Bakır’ın atanma ihtimali yüksek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakın isimlerden olan Bakır’ın rektör olarak atama ihtimalinin yüksek olduğu kulislerde konuşuluyor. Rektörlük seçiminin sonuçları ve adaylar, 15 Temmuz'da YÖK'e bildirilecek. YÖK belirlediği üç adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacak. Erdoğan'ın belirleyeceği isim de rektör olacak.

İTÜ’lü önemli isimler

İTÜ’nün mezunları arasında önemli isimler yer alıyor. Bu isimler ise şöyle; Başbakan Binali Yıldırım, Eski Cumhurbaşkanları Turgut Özal, Süleyman Demirel, Başbakan Yardımcısı Lütfü Elvan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Orman Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu…

Gazi’de ilk sıra Kayserili Yılmaz’ın

Gazi Üniversitesi rektörlük seçimlerinde ise en çok oy alan aday Kayserili Prof. Dr. Derviş Yılmaz oldu.

21 adayın yarıştığı Gazi Üniversitesi rektörlük seçiminde, 2 bin 61 öğretim üyesinden bin 896’sı oy kullandı. Oylardan 16’sı geçersiz sayılırken, 14 öğretim üyesi ise boş oy kullandı.

Seçimlerde, GÜ Dişhekimliği Fakültesi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Derviş Yılmaz aldığı 261 oyla birinci oldu. Oylamada 236 oy alan Prof. Dr. Sacit Turanlı ikinci, Prof. Dr. Abdulkadir Bülent Aytaç ise 208 oyla üçüncü olarak listede yerini aldı. En çok oy alan üç adayı, 187’şer oy alan Prof. Dr. İbrahim Uslan ile Prof. Dr. Mustafa Safran ve 154 oy alan Prof. Dr. Hüseyin Güçlü Yavuzcan takip etti.

Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme