'İstikrarsızlık hepimizi etkiledi'

1 Kasım Genel Seçimlerinde elde edilen sonuçlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgun harputlu, 7 Haziran sonrasındaki istikrarsızlıktan herkesin nasibini aldığını söyledi. Olgun harputlu, 4 yıl boyunca herhangi bir seçimin yapılmayacak olmasının da iş dünyası için büyük bir avantaj olduğunu kaydetti.

 MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu 1 Kasım Genel Seçimlerinin sonuçları ile ilgili gazetemize değerlendirmede bulundu. Başkan Olgunharputlu, yaptığı değerlendirmede vatandaşın 7 Haziran seçimlerinde hükümete biraz daha ılımlı ve paylaşımcı olması noktasında bir ders verdiğini söyleyerek; “AK Parti 7 Haziran sonrasında çok daha başarılı bir iş yaptı. Tüm muhalefet ile görüştü. Muhalefet ile ortak paydada buluşmayı denedi. Vatandaş da bunu gördü. Muhalefetin, uzlaşmaz tavrını da gördü. Sonuç itibariyle 7 Haziran seçimlerinden sonra bir hükümet kurulamadı. Hükümetin kurulamayışı ekonomiyi ve istikrarı olumsuz bir şekilde etkiledi. Bizim üyelerimiz de dahil olmak üzere tüm işadamları bu durumdan kendi payına düşenleri aldı. Hükümet kurulamayınca erken seçim kararı alındı. Erken seçimde de yine partiler kendi vaatlerinden bahsettiler. Partiler, ekonomik, sosyal ve siyasi olmak üzere ayrı ayrı vaatlerde bulundu. Vaatlerin bir kısmı gerçekleşmesi mümkün olmayan vaatlerdi. Çok yüksek rakamlar konuşuluyordu. Ama asgari ücret burada çok büyük bir etken oldu” dedi.

4 yıl boyunca herhangi bir seçim olmayacağını hatırlatan Başkan Olgunharputlu, bunun iş dünyası için önemli bir avantaj getireceğini kaydetti. Asgari ücrette yapılacak olan artışı da değerlendiren Olgunharputlu, "Asgari ücretteki artış, istikrar ve güven ortamından gelecek olan avantajın yanında çok küçük kalacaktır. Biz bu avantajı seçim gecesinde görmeye başladık. Seçim gecesi piyasalar açılmadan TL, uluslararası piyasalarda Dolar ve Euro karşısında inanılmaz derecede değer kazandı” ifadelerini kullandı.
Haber: Bünyamin Gültekin (Özel Haber)

Bakmadan Geçme