'İstikrar sağlanmalı'

Yarın yapılacak olan kritik seçim öncesi Kayseri'nin nabzını tuttuk. Vatandaşlar, 7 Haziran sonrasında yaşanan istikrarsız tablodan memnuniyetsizliklerini dile getirirken, sanayiciler ise istihdam için 1 Kasım sonrası ortaya çıkacak tabloyu bekliyor.

 
7 Haziran Genel Seçimlerinin ardından ortaya çıkan siyasi istikrarsızlık ile birlikte ekonomik istikrar da bozuldu. Bu süreçten en çok olumsuz etkilenen ise esnaf oldu.
Yarın gerçekleşecek olan kritik seçim öncesi Kayseri Gündem olarak vatandaşın ve esnafın nabzını tuttuk. Vatandaş ve esnaf 7 Haziran sonrasında ortaya çıkan tablodan çok memnun olmadıklarını dile getirerek yarın yapılacak olan seçimde istikrarın devam etmesi yönünde beyanlarda bulundular. 
 
Halk alışverişten kaçınıyor


 

Gazetemize konuşan esnaflardan Mustafa Sorgun, “İnsanlar ellerindeki altın, euro, dolar ve çeşitli gayrimenkulleri bozdurmak istemiyorlar. Seçim belirsizliği yüzünden halk alışveriş yapmaktan kaçınıyor” dedi.
 
Esnaf “AK Parti” diyor 
 
Görüştüğümüz Kazancılar Çarşısı’ndan bazı esnaflar ise 1 Kasım sonrasında ortaya çıkacak tabloda tek başına bir iktidar çıkarsa ekonominin düzeleceğini, gayrimenkul fiyatlarında normalleşeceği söyleminde bulundular. Pazar günü yapılacak olan seçimlerde istikrarın devam etmesini isteyen Kayseri esnafı iktidarda AK Parti’nin olması gerektiğini söylediler.
Yarın yapılacak olan kritik seçim için görüşlerini bildiren bazı vatandaşlar ise şunları söyledi;
Esnaf kan ağlıyor


 

Ömer Faruk Topuzoğlu: Türkiye’de istikrarın sürmesini istiyoruz. 1 Kasım inşallah milletimizin yararına olacaktır. Milletimiz de bu doğrultuda oylarını verecektir. Kazananın ülkemiz olması en öncelikli duamız.

Halil Şahin: Bir vatandaş olarak 7 Haziran’dan sonraki durum ülkeyi kaosa sürüklemeye başladı. Bizlerse bu durumdan rahatsızız. Çünkü istikrar sürsün ülkemiz daha da büyüsün istiyoruz.  Malum 7 Haziran’dan bu yana esnaf kan ağlıyor. Kimse ticari olarak yatırım yapamıyor. Euro, dolar fırlamış durumda. Ekonomi geriye gidiyor.
Koalisyonla ülke ileriye gitmiyor


Sinan Sürmeli: Gencim ama şunu fark ettim ki, tek parti iktidarı Türkiye’ye lazım. Koalisyonla ülke ileriye gidemiyor.  Şu an bunu da bir tek yapabilecek parti olarak AK Parti var.


 

Rabia Öztürk: 1 Kasım sonucunda AK Parti’nin tek başına iktidar olacağını düşünüyoruz. Geleceğimiz için ülkemiz için istikrarın korunması gerekiyor. İstikrar olmayınca ülkemizde yaşadığımız olaylar herkes tarafından malum oldu.
Avrupa’da hastane sırasında bayıldım

Esra Demirci: 1 Kasım seçimlerinden istikrar bekliyoruz. Kesinlikle istikrar şart. Üç beş gün ülkenin başı boş gibi kaldı dolar ve euro hemen yükseldi. Ev fiyatları, araba fiyatları yükseldi. Borsa aldı başını gidiyor. AK Parti döneminde insanlar hastanelere rahatça gidiyorlar. Avrupa’daki hastaneler böyle mi diyorlar? Ben Avrupa’da bulundum. Avrupa’daki hastanelerde sırada beklerken bayıldım. Türkiye’de ise internetten randevumu alıyorum. Sonra gidip o saate muayene oluyorum.

Haber- Foto: Veli Gögebakan-Taha Tayfun Bağcı-Erdal Ceylan 

Bakmadan Geçme