İşte Kayseri'deki FETÖ operasyonu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında, Malatya'da gözaltına alınan 39 asker Kayseri'ye getirildi.

Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz akşamı Kayseri'deki 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından izinsiz bir şekilde havalanan 7 askeri nakliye uçağının darbe girişiminin ardından, üsse inişine izin verilmedi.

Daha sonra Malatya Havalimanı'na zorunlu iniş yapan uçaklardaki 39 rütbeli ve teknik personel gözaltına alındı. Askerler, Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından Malatya'da teslim alınarak, Kayseri'ye getirildi.

Darbeci askerler yoğun güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Albay Fırat’a tutuklama

Kayseri'de, FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında gözaltına alınan Jandarma Kurmay Albay Emre Fırat, tutuklandı.

Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığında kurmay başkanı olarak görev yapan Fırat, İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Fırat, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kurmay Albay Fırat, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturmalar kapsamında dün gözaltına alınmıştı.

34 hakim ve savcıya gözaltı kararı

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, haklarında gözaltı kararı bulunan 34 hakim ve savcıdan 14'ü yakalandı.

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili Kayseri merkez ve ilçelerinde görev yapan 34 hakim ve savcı hakkında yakalama kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda 14 hakim ve savcı gözaltına alındı. Zanlılar, il ve ilçe emniyet müdürlüklerine götürüldü.

Operasyonların devam ettiği, haklarında arama ve yakalama kararı bulunan 20 hakim ve savcının yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. 

AA

Bakmadan Geçme