İsrail eylemine trajikomik final

İsrail'le anlaşmayı protesto maksadıyla Mavi Marmara şehidi Furkan Doğan'ın kabri başında başlatılan 'açlık grevi' trajikomik bir şekilde bitti. Oruç ayı Ramazan'da başlatılması sebebiyle zaten kendisi ironik olan 'açlık grevi'nin yahudi sermayesi menşeli Coca-Cola içilerek bitirilmesi ise trajikomik bulundu.

 Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 No’lu Şubesi ile Turan Kültür Derneği Başkanı Ali İhsan Öztürk bazı sendikacı ve dernek üyesi arkadaşlarıyla Reşadiye Mezarlığı’nda başlattığı eylemi bitirdiğini Coca-Cola içerken gözüktüğü fotoğraf kareleri ile paylaştı. Öztürk, sosyal medya sayfalarında yayınladığı ve basın kuruluşlarına yolladığı “duyuru” başlıklı açıklamasında “Katil devlet İsrail ile yapılan anlaşmayı ve anlaşmayı yapanları kınamak için başlattığımız açlık grevini mahalle baskısı sebebi ile sonlandırdık... Kamuoyuna saygılarımızla...” ifadelerini kullandı. Güya İsrail’i protesto amaçlı bu eylemin İsrail’i boykot listesinde hep en başta yer alan Coca-Cola ile bitirilmesi ise “bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” deyimini akla getirdi.

3 gün sürecekti

Bilindiği gibi Kayseri'de bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İsrail'in Mavi Marmara gemisi baskınında hayatını kaybeden lise öğrencisi Furkan Doğan'ın Talas Reşadiye Mahallesi’ndeki kabri başında İsrail'le yapılan anlaşmayı protesto etmek için 3 günlük açlık grevi başlatmıştı.

Türk ve Filistin bayraklarının bulunduğu Doğan'ın kabri başında Kur'an-ı Kerim okuyan Türk Diyanet Vakıfsen Şube Başkanı Adem Çavuşoğulları yaptığı duada, "Furkan Doğan'ın emanetine sahip çıkamadık. Gazze abluka altında tutulmaya devam ediyor. Gazze'ye yardım gitmiyor. Furkanımız hakkını helal etsin bize. Emanetine sahip çıkamadık" demiş, eylemin fikir babası Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı ve Turan Kültür Derneği Başkanı Ali İhsan Öztürk ise şunları söylemişti:

"Furkan kardeşimizi, geçtiğimiz yıllarda, Gazze uğruna, Filistin uğruna şehit verdik. O yıllarda tüm Müslümanların içi yandı. Orada verdiğimiz 9 can, hepimizin canıydı. Bugün katil devlet İsrail ile yapılan anlaşma, O şehitlerimizi ve Müslümanları şu Ramazan ayında ve Kadir Gecesi'nde rencide etmiştir. Buradan o anlaşmayı kabul etmediğimizi, anlaşmayı yapanları kınadığımızı bildiriyoruz. Müslümanlar, bir vücudun organları gibidir. Birine bir zarar geldiği zaman, bunu hepsi hisseder. Acaba hissetmeyenler ve Furkan Doğan'ın hatırasına sahip çıkamayanlar, bu bedenin azalarından biri değil midir, diye düşünüyoruz. Daha düne kadar Furkan Doğan ve şehit kanı üzerinden siyaset yapanlar, bugün ne oldu da Furkan Doğan'ı sattınız? Yarın korkuyoruz ki, Furkan Doğan terörist ilan edilebilir. Bugün İsrail'le yapılan o anlaşma, Müslümanları rencide etmiştir ve o anlaşma tekrar yeniden gözden geçirilmelidir. Aziz şehitlerimizin hatıralarını yad etmek, o hatıralarına sahip çıkmak için buradayız. İsrail'le yapılan anlaşmayı ve Rusya'yla yapılan özür olayını kınıyoruz. Tüm bu yaşananları protesto etmek amacıyla 3 günlük açlık grevi başlatıyoruz."

Haber: Rıfat Yörük

Bakmadan Geçme