İslamoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Kayseri'nin kanaat önderlerinden olan ve 80 yaşında vefat eden Ahmet İslamoğlu, Develi ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Oğlu Mustafa İslamoğlu'nun kıldırdığı cenazeye çevre il ve ilçelerden gelen 20 bine yakın insan katıldı.

Develi merkezinde bulunan Çarşı Camii'nde kılınan cenaze namazına AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, İl Müftüsü Şahin Güven, Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Ahmet İslamoğlu'nun oğulları yazar Mustafa İslamoğlu ve Bahattin İslamoğlu ile Türkiye'nin birçok yerinden gelen binlerce vatandaş katıldı.
Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazını oğul Mustafa İslamoğlu kıldırdı. Ahmet İslamoğlu'nun cenazesi, kılınan namazın ardından Fenese Mezarlığı'na defnedildi.

Başkandan taziye
Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Develi'nin yetiştirdiği en büyük alimlerden olan Ahmet İslamoğlu'nun vefatından dolayı taziye mesajı yayınladı. 
İslamoğlu’nun cenaze namazına da katılan Başkan Cabbar mesajında: “Develimizin en önemli kanaat önderlerinden, tasavvuf ehli, ilim aşığı, gönül ehli Hacı Ahmet İslamoğlu Hocamızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Son nefesine kadar hemşerilerine Allah’ı ve Resul’ünü anlatarak bu hayat yolculuğunu tamamlayan Ahmet Hocamız, Develimiz kadar ülkemizin birçok yerinde sevilip itibar edilen bir din âlimiydi.
80 yaşında ruhunu Rahman’a teslim eden Ahmet Hocamıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, hemşerilerime ve yurt içi ve yurt dışındaki bütün sevenlerine başsağlığı diliyorum. Rabbim ’den Hoca’mızı peygamberler, Sıddıklar ve şehitlerle haşretmesini, bizleri de kendilerine komşu eylemesini niyaz ediyorum" ifadesinde bulundu.

Irak’tan Anadolu’ya
Tasavvuf ve ilim ehli olan Ahmet İslamoğlu Irak’tan Anadolu’ya göç etmiş Karatepeli namı ile meşhur bir aileye mensup. 1936 yılında Kayseri’nin Develi İlçesi’nin Fenese Mahallesi’nde doğan İslamoğlu’nun babası Kadiri tarikatına mensup Ali Efendi annesi Hanife Hanımdır. İlk eğitimini babasından alan İslamoğlu 1944 yılında başlayarak 3. sınıf dahil Dumlupınar İlköğretiminde okudu. İslamoğlu, Bu okulda medrese eğitimi almış ve Osmanlı kültürü ile yetişmiş Yakup Hoca’dan 3 yıl eğitim gördü. 4. Sınıfı Mehmet Bey,  5. sınıfı da İstiklal İlkokulunda okudu.
Yahyalılı Hacı Hasan Efendi’den dersler aldı
İlkokulu bitirdikten sonra bir Kur’an talebesi oldu. Büyük dedesi Osman Çavuş’tan Kur’an eğitimi almaya başladı. Aynı zamanda bir terzinin yanında çırak olarak çalışan İslamoğlu, bir yandan da oldukça hacimli Osmanlıca eserler okumaya başladı.
Yahyalılı Hacı Hasan Dinç Efendi ile tanıştı ve ondan Nakşi dersi almaya başladı. Genç yaşta tasavvufa önem verdi. 1957’de Develi Camiikebir’de vaazlara başladı. Askere gitmeden önce Emine hanım ile evlendi. Bu evlilikten Hanife isminde bir kızları oldu. Ancak çocuk henüz 6 aylık iken vefat etti. Bu duruma çok üzülen hanımı da çok geçmeden hastalandı ve vefat etti. Daha sonra Bahriye hanım ile evlendi. 1958 yılında Fatma, 1960 yılında Mustafa isimli çocukları oldu.
Mütevazı ve adap sahibiydi
1963 yılında Develi Fenese Mahallesi’ndeki Mehmet Akif Camii’nde imam oldu ve 33 yıl boyunca bu camide vermiş olduğu vaazlarla insanlara hakikat yolunu gösterdi ve nasihatte bulundu. 1967 yılında Develi İmam Hatip Lisesi’nin yapımına öncülük etti. 20 yıl aynı camide kardeşi Abdullatif hoca ile birlikte görev yaptı.
Sahur vaazlarından çok söz ettirdi. Vaazlarında İslam ahlakı ve tasavvuf üzerinde dururdu. Hediyeleşme, tebrikleşme, davete icabet ve misafirlerini ağırlama konusunda oldukça mütevazı ve adap sahibiydi.
1994 yılında emekli olan İslamoğlu, Develi’de ilmini paylaşmaya devam ediyordu.
Kayseri Gündem
 

Bakmadan Geçme