İSLAM DÜŞERSE İNSANLIK DÜŞER!

Duyarlı anneler, zulüm altındaki Filistin, Mısır, Suriye ve Bayırbucak Türkmenlerine destek için yürüdüler. Çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüş sonrası yapılan açıklamada 'Filistin lanetlenmiş kavmin değil yeryüzündeki tek gerçek din olan İslam'ın kutsalıdır. Mescid-i Aksa oradadır. Mescid-i Aksa düşerse İslam düşer, İslam düşerse insanlık düşer' denildi.

“Yaşadığımız çağın şahitleriyiz”

Filistinli Anneler Destek Komitesi ve birçok sivil toplum kuruluşu zulüm altındaki Filistin halkı ve Bayırbucak Türkmenleri’ne destek için Kayseri Forum önünden Cumhuriyet Meydanı’na yürüdüler. Sloganlar eşliğinde yapılan yürüyüş sırasında yoldan geçen araçlar da korna çalarak destek verdiler. Çoğunluğu anneler olmak üzere çok sayıda erkek ve çocuğun da katıldığı yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın açıklaması yapıldı. Burada konuşan Filistinli Annelerin Dayanışma Komitesi Sorumlusu Zeynep Işık “Bizler Müslümanlar olarak yaşadığımız çağın şahitleriyiz. Bizler yavrusunun parçalanmış bedenini öpe koklaya, çeşitli ve inanılmaz şekillerde öldürülen, yakınlarını Rabbimize teslim ederken kanlı gözyaşlarını yutkuna yutkuna içine akıtan bir neslin şahitleriyiz. Bizler yeryüzünü ifsat ile kan gölüne çeviren modern çağın emperyalist, faşist ve Siyonist katillerinin de şahitleriyiz. Bizler batıya ya da herhangi bir yöne düşmanlık beslemeksizin yeryüzünde Allah’ın dinine ve onun mensupları olarak biz Müslümanlara zarar vermek isteyen, kardeşi kardeşe düşürerek yok etmek isteyen her türlü güce direnmeye devam edeceğiz” dedi. Işık, Suriye Türkmen Dağı’nda Bayırbucak Türkmenlerine yönelik katliamı da kınadı.

 “Siyonistlerin tarihi zulüm dolu”

İsrail’in Filistin’e uyguladığı vahşet ve zulümden bahseden Işık, toplanma amaçlarını şu şekilde ifade etti:

“ Bizler buraya sadece Filistin’de kumsalda oynarken uçaklardan atılan bombalar ile öldürülen çocuklardan, sadece başörtüsünü açmadığı için öldürülen genç kızlardan, okul dönüşü çantasını arattırmak istemeyen 13 yaşındaki çocukların kurşuna dizilmesinden, vurulduktan sonra saatlerce kanlar içinde sokak ortasında bekletilen delikanlılardan, evlerinden sorgusuz sualsiz alınıp bir daha haber alınamayan babalardan, yetim kalan çocuklardan, dul kalan kadınlardan bahsetmek için gelmedik tabii ki. Bizler yaşadığımız yüzyılda lanetlenmiş kavmin nasıl da İslam düşmanları ile birlikte olup dünyayı kana bulama ve korku salma çabası içinde olduğunun farkında olduğumuzu bir daha deklare etmek için toplandık.”

“Mescidi Aksa düşerse İslam düşer ”

Saldırı, tecavüz vahşet ve hukuksuzluklara karşı koyabilmenin her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunun altını çizen Işık; “ Bu; halkı Müslüman olan devletlerin, kurumların ve STK’ların, zulme karşı ortak tavır almaları, Müminlerin birbirlerini sevmeleri, birbirlerini korumaları, saldırılara karşı ortak tavır almaları, Kuran’a yönelmeleri, Kuran’ın emrettiklerini hayata aktarmaları ve Hz. Peygamberi örnek almaları, kısaca; ‘ Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, dağılıp ayrılmayın!’ ilahi emrine uymalarıyla mümkündür. Şu ana kadar bunu yapmadıysak bugünden tezi yok başlayalım. Unutmayalım ki Filistin lanetlenmiş kavmin değil yeryüzündeki tek gerçek din olan İslam’ın kutsalıdır. Mescid-i Aksa oradadır. Mescid-i Aksa düşerse İslam düşer, İslam düşerse insanlık düşer” dedi ve Müslümanları uyarmanın Müslümanlığın bir gereği olduğunu önemle vurguladı.

Filistinli Abdullah’ın Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar sonrasında eylem sona erdi.

(Selda Avcı-Rukiye Usta)

Bakmadan Geçme