• Haberler
  • İslam Birliği olsaydı kardeşlerimiz boğulmazdı

İslam Birliği olsaydı kardeşlerimiz boğulmazdı

Kayseri'yi ziyaretinde gazetemize konuşan Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan: 'Eğer Erbakan Hocamızın İslam Birliği projesi gerçekleştirilseydi ne Suriye'de ne Mısır'da ne de Irak'ta bu iç savaş ve darbeler olmayacaktı. Müslüman kardeşlerimiz Akdeniz ve Ege sularında boğularak ölmeyeceklerdi' dedi.

Erbakan Vakfı Kayseri İl Başkanı Ahmet Çilsal’ın girişimleri ve Melikgazi Belediyesi Memduh Büyükkılıç’ın katkılarıyla geçtiğimiz Cuma günü Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa yoğun bir katılım gerçekleşirken, açılışta iki isim dikkat çekti. Bunlardan biri Necmettin Erbakan Hoca’nın siyasete kazandırdığı isimlerden (Kendisi bizzat programda bunu dile getirdi) 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Erbakan Hoca’nın oğlu Fatih Erbakan’dı. Fatih Erbakan’la park açılışından önce özel bir restoranda bir araya geldik. Burada Fatih Erbakan ile özel bir söyleşi gerçekleştirdik. Genel Başkanlığı’nın yürüttüğü Erbakan Vakfı’nın kuruluş amaçlarını ve gündeme dair bazı sorular sorduk. Erbakan sorularımıza samimiyetle cevap verdi. Siyasi geleceği ile ilgili yönelttiğimiz sorulara ise biraz beklemede olacağının mesajını verdi! Seçimlerde AK Parti ve MHP’den bazı tekliflerin de geldiğini kaydeden Erbakan, bunları nazikçe geri çevirdiğini söyledi. 17-25 Aralık operasyonları ile ilgili yaptığı değerlendirmede ise suçun şahsiliğine vurgu yaparken, suçluların karşılığının verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Erbakan Vakfı’nın kuruluş amacı nedir? Bu amaçlardan ne kadarını gerçekleştirmiştir?

Erbakan Vakfı, yeni bir dünyanın kurulması için gereken altyapı çalışmalarını yapmak ve insanları, toplumu ve İslam alemini bu yönde yönlendirmek için kurulmuş bir vakıftır. Yeni bir dünya, Erbakan Hocamızın 50 senelik mücadelesi boyunca ifade ettiği anlayıştır. Yani kuvvetin değil hakkın üstün tutulduğu, adaletin hakim tutulduğu, herkes için refah, herkes için hürriyet, herkes için izzet ve saygınlığın hakim olduğu, çifte standartların olmadığı, adil mal dağıtımının olduğu bir saadet dünyasının kurulması için gereken altyapı çalışmalarını yapmak üzere kurulmuş bir vakıftır. Bu çalışmalarda öncelikle Erbakan Hocamızın D8, D60 projelerinin, ikinci adım olarak İslam Birliği’nin kurulmasının ve tabiî ki Erbakan Hocamızın önemli projelerinden faizsiz ekonomik sistem, adil ekonomik düzen projesinin yeniden ele alınması ve bu projelerinin güncellenmesi ve sempozyumlarla, konferanslarla ve yapılacak yayınlarla insanlığa duyurulması ve ulaştırılması çalışmalarını kapsıyor.

KKTC’de Milli duruş mesajını vereceğiz

Erbakan Vakfımızın bünyesinde ilim meclisimizi kurduk. Adil Düzen Projesinin teorisyenlerinden Prof. Dr. Arif Ersoy Hocamızın başkanlığında bu güne kadar Ankara ve İstanbul’da çeşitli toplantılar yaptık. Erbakan Hocamızın Milli Görüşü, D8, D60, İslam Birliği, Adil Düzen, İslam Ülkeleri ortak para birimi gibi önemli hayati projelerini çalışmak ve güncellemek için ilim meclisimiz çalışmalarına başladı. Yine Erbakan Hocamız denilince akla gelen Milli Görüş’ün olmazsa olmazı Kudüs davası ile ilgili Ankara’da, İstanbul’da ve Trabzon’da 3 tane sempozyum gerçekleştirdik. KKTC eski Cumhurbaşkanımız Derviş Eroğlu Bey’in KKTC eski Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş Bey’in katılımıyla ve yine bu ayın sonunda bu kez de Kıbrıs’ta bu sempozyumların 4.’sünü düzenleyeceğiz. Yine Derviş Eroğlu ve Serdar Denktaş Bey katılacaklar. Rumlarla tek devlet olmaya hayır diye, Ada’da Türk askerin varlığı devam etsin, KKTC ilelebet devam etsin, 74 Barış Harekatı’nda elde ettiğimiz kazanımlar korunsun. Biz Rumlarla tek devlet olmaya karşıyız. Bağımsız cumhuriyetimizle devam etmek istiyoruz diyen mili duruşa sahip, oradaki tüm unsurları bu ay sonunda inşallah bu sempozyumda bir araya toplayacağız. Biz burada milli bir duruşu savunduğumuz mesajını vereceğiz. İnşallah Allah hayırlı hizmetlerimizi daim etsin.

En önemlisi Erbakan Hoca’nın projelerinin yaşatılması

Kayseri’de siyasi parti nezdinde bazı girişimler olmuş ve Necmettin Erbakan isminin bir cadde, bulvar, park v.b. bir yere verilmeye çalışılmıştı. Ama bu çaba olumsuz sonuçlanmıştı. Erbakan Vakfı olarak girişimde bulundunuz ve park açılışı gerçekleşiyor. Bununla ilgili duygu ve düşüncelerinizi alabilir miyim?

Kayseri’deki başkanımız Ahmet Çilsal Bey bu işe vesile oldu. Bunda en büyük emeği geçenlerden birisi de sağ olsun Melikgazi Belediye Başkanımız… Hem Erbakan Vakfı Kayseri Temsilciliğimize hem de Melikgazi Belediye Başkanımıza ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyorum. Çok önemli ve hayırlı bir hizmet. Fakat en önemlisi Erbakan Hocamızın projelerinin ve isminin yaşatılması ve aktarılması… İnşallah bu parklara, caddelere ismi verildiği gibi iyi niyetinin, fikirlerinin, Milli Görüş anlayışının da inşallah yaşatılmasına katkı sağlanır diye ümit ediyorum. 

AK Parti ve MHP’den teklif aldım

Hangi Partilerden adaylık teklifi geldi. Aktif siyasete ne zaman atılacaksınız?

Sizin de ifade ettiğiniz gibi çeşitli partilerden teklif geldi. Kendilerine de 7 Haziran seçimleri öncesinde tekliflerinden dolayı teşekkür ettik. Bir açıklamamız oldu. Aslında 7 Haziran seçimlerinde en uygunu olarak bağımsız bir aday durumunu düşünmüştük. 

Bazı illerden teklif geldiğini de biliyoruz

Eve, birçok ilden de buradan aday olursanız memnun oluruz diye teklifler geldi. Erbakan Hocamıza olan bağlılıklarından ve sadakatlerinden dolayı bize teveccüh gösterdiler. Ama sonradan yapılan istişarelerden bunun da çok uygun olmadığını düşündük. Önümüzdeki dönemde böyle bir çalışmanın yapılması için şimdilik bunu ertelemeye karar verdik. Artık ne zaman olur bilemiyorum. Her zaman söylediğimiz gibi Cenab-ı Allah inşallah en uygun zaman en uygun adımları atmayı nasip etsin. Hayırlı kararlar almayı nasip etsin inşallah.

Hangi Partilerden adaylık teklifi aldınız?

AK Parti ve MHP teklif etmişlerdi. Ama dediğim gibi biz bağımsız olarak girmeyi daha uygun görüyorduk. Bu nedenle kendilerine teşekkür ettik. Sonradan bağımsız adaylıkla ilgili yaptığımız istişarelerden sonra daha ileriki tarihlerde daha faydalı olacağı sonucu çıktığı için onu da gerçekleştirmedik.

Erbakan Hocamızın imtihanı çok daha ağırdı

Erbakan Hoca döneminde, malum çevreler tarafından linç kampanyaları yürütülüyordu. Benzer kampanyaların şuanda Cumhurbaşkanı Erdoğan için yürütüldüğünü görüyoruz. Bu durum ile ilgili nasıl bir değerlendirmede bulunmak istersiniz?

Tabii Erbakan Hocamızın durumu çok farklıydı. Onun döneminde şartlar çok daha ağırdı. 4 partisinin üst üste kapatılması bunun yanında siyasi yasaklı hale gelmesi, siyasi hayatının neredeyse yarısının siyasi yasaklı olarak geçirmesi… Tamamen haksız yere 1 trilyon veya 800 milyar olan bir partinin 1 senelik harcamasının 13-14 misliyle 4 trilyon olarak tamamen haksız yere bir dava ile kendisine ödetilmesi, ödemek zorunda bırakılması gibi olayları düşündüğümüz zaman şuandaki durumdan çok ağır, çok daha zor şartlarda Erbakan Hocamızın mücadele ettiğini örmüş oluyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde 4 kere üst üste partisi kapatılan bir siyasi lider görmeniz mümkün olmaz. Bu Erbakan Hocamızın başına gelmiştir tabii kendisinin imtihanı çok daha ağırdır. Buna rağmen zor şartlar altında yapılabileceğin en azamisini yapmak için gayret sarf etti. Elinden geleni ortaya koydu. Pek çok hayalleri, projeleri, idealleri tamamlatılmadı. İnşallah kendisine yarım bıraktırılan projeler Milli Görüş’ün 2. 40 yılında kendisinin arkasından samimi Milli görüşçülere tamamlamak, yerine getirmek inşallah nasip olur diye dua ediyoruz ve gayret gösteriyoruz.

Ortada suç varsa bunun karşılığı verilmeli

17-25 Aralık süreci sonrası yaşananları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Suçun şahsiliği diye bir durum söz konusu… Belli bir grubun içerisinde, belli bir cemaatin içerisinde bir takım yanlışlara tevessül etmiş kişiler çıkabilir. Bu her gruptan çıkabilir. Eğer bir kimse suç işlemişse bu hukukun üstünlüğüne dayanarak, tamamen bağımsız ve adil bir yargılama ile ortaya konulmalıdır. O suçu işleyenlerin tamamen kendilerinin bireysel olarak cezalandırılması gerekir. Herhangi bir camiayı toptan ajan ilan etmek veya kötü bir pozisyona sokmak uygun olmaz. Ama dediğin gibi devletin içerisinde bir yapı kurulmaya çalışıldıysa, devletin içerisinde bir başka hiyerarşik örgütlenme kurulmaya çalışıldıysa da burada bağımsız ve adil bir şekilde mahkemelerde yargılanarak ortaya konulması gerekir. Eğer ortada bir suç varsa bunun karşılığının verilmesi gerekir.

Müslümanların, sınır kapılarındaki durumu içimizi yakıyor

Söyleşimizi sona erdirirken eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Çok teşekkür ederim. Güneydoğu’da yaşanan olaylar inşallah biran evvel son bulur. İslam aleminin içerisinde bulunduğu bu perişan durum, hem iç savaşlar hem de katliamlar, çatışmalar hem de bu son dönemde gördüğümüz mülteci krizi gerçektende Müslüman olarak hepimizin yüreğini parçalıyor. Müslüman kardeşlerimizin Avrupa’da sınır kapılarında itilip kakılması ve yerlerde sürüklenmesi gerçekten de içimizi yakıyor. Eğer Erbakan Hocamızın İslam Birliği projesi gerçekleştirilseydi ne Suriye’de ne Mısır’da ne de Irak’ta bu iç savaş ve darbeler olmayacaktı. Müslüman kardeşlerimiz Akdeniz ve Ege sularında boğularak ölmek zorunda kalmayacaklardı.

Bakmadan Geçme