İş yerlerinde hekim bulundurmak zorunlu olacak

Kayseri Esnaf ve Sanatkrlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, 1 Temmuz'dan itibaren, bir kişi bile çalıştıran işyerlerine, iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu getirileceğini söyledi.

 İlgili uygulama kapsamında işyerlerinin az tehlikeli, tehlikeli, çok tehlikeli olmak üzere üç gruba ayrılacağını belirten Başkan Ahmet Övüç, “Kanunda öngörülen geçiş sürecinin son aşaması da 1 Temmuz’da tamamlanıyor ve bu tarihten itibaren ister kamu olsun ister özel, az tehlikeli ve 50’den az çalışanı olan tüm işyerleri için zorunluluk başlıyor. 10'dan az çalışana sahip işyerleri, işverenleri ve işveren vekilleri bakanlık tarafından yetkilendirilen kuruluşlardan iş sağlığı ve güvenliği (İSG) eğitimi almak şartıyla, iş güvenliği hizmetlerini kendileri yürütebilecek. Ayrıca bu işyerleri, Ortak Sağlık ve Güvenlik Birim'lerinden, kamu sağlık hizmet sunucularından ya da aile hekimlerinden İşyeri Hekimi hizmeti alarak yükümlülüklerini yerine getirebilecekler.” diye konuştu.


Cezalar 5 bin ile 10 bin TL arasında değişecek
İlgili kanuna uymamanın cezasının 5 bin ile 10 bin lira arasında değiştiğini belirten Başkan Ahmet Övüç, cezaların, hem iş güvenliği uzmanı hem de işyeri hekimi için ayrı ayrı ve istihdam edilmeyen her ay için katlanarak artacağını ifade etti. başkan Ahmet Övüç, esnaf ve sanatkarları ilgili kanuna dair herhangi bir cezai işleme maruz kalmamaları için uyardı.

İHA

Yorumlar 1
yavuz 25 Haziran 2016 11:39

günde 100 liralan kapatıyorum işyeri hekimymiş. memlekette ufak esnafı . o cezayı sıkıyorsa gelsin kessin.

Bakmadan Geçme