İngilizler torununu elinden aldı

Kayseri'de yaşayan 72 yaşındaki Şengül Çalışkan, İngiliz bir aileye evlatlık verilen torunu Ali Osman Ceylan'a kavuşmak için yardım istiyor. İngiltere'de yaşayan oğlunun, torunu Ali Osman'a bakamayınca İngiliz devletinin bakıcı bir ailenin yanına verdiğini söyleyen Şengül, bebekliğinden beri büyüttüğü torununu görmek istediğini gözyaşlarıyla anlattı.

Gözleri yaşlı bir babaanne İngiltere’de yaşayan İngiliz bir aileye evlatlık verilen torununu görebilmek için devlet yetkililerinden yardım istedi. Anne ve babası ayrıldıktan sonra torunu 15 yaşındaki Ali Osman Ceylan’ı bir yaşından 10 yaşına kadar büyüten babaanne Şengül Çalışkan, İngiliz ailede “evlatlık” olan torunu için gözyaşı döküyor. 

Torununa hasret kaldığını belirten Çalışkan, “Onu bebekliğinden beri ben büyüttüm. Oğlum Kenan Ceylan, İngiltere’de yaşıyordu. İlk eşinden ayrıldıktan sonra torunum 10 yaşına kadar benim yanımda yaşadı. Daha sonra babası İngiltere’ye götürdü. Oğlum torunuma bakamayınca İngiliz devleti bakıcı bir ailenin yanına verdi. Torunumu 5 yıldır göremiyorum. İngiltere’ye gitmek için başvurular yaptım. Ancak gidemedim. Yaşlandım ve ölmeden önce torunumu bir kez daha görüp sarılmak istiyorum” dedi.

Gözyaşları içerisinde devlet yetkililerine seslenen yaşlı kadın, “Hükümetimiz, devletimiz sesimi duysun. Torunumu bir kez daha görmek için ne gerekiyorsa yaparım. Beni torunumun yanına götürün” diye konuştu.
Haber ve Fotoğraf:  Ahmet Bolat     

Bakmadan Geçme