İman-Güven ilişkisi çok güçlü

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin kentimizde bir takım programlarla kutlanacağını belirterek 'Güven, insanca bir hayatın olmazsa olmazlarındandır. Yüce dinimiz İslam'da iman ile güven arasında çok güçlü bir ilişki vardır.' dedi.

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, bu yıl "Hazreti Peygamber ve Güven Toplumu" temasının işleneceği Kutlu Doğum Haftası süresince Kayseri'de yapılacak etkinlikler hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.
Bu yıl Peygamber efendimizin dünyaya gelişinin 1446'ncı seneyi-i devriyesinin kent genelinde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirten Şahin Güven, güven duygusuna vurgu yaparak şunları söyledi:
“Güven, insanca bir hayatın olmazsa olmazlarındandır. Zira her insan, canı, inancı, nesli, malı ve haysiyetinin emniyette olduğu, temel hak ve özgürlüklerinin korunduğu güvenli ortamda yaşamak ister. Güven; inanmak ve emin olmaktır. Endişelerden sıyrılmak ve korkuları bir kenara bırakmaktır. Yüce dinimiz İslam’da iman ile güven arasında çok güçlü bir ilişki vardır. İman eden kimse anlamına gelen ‘Mümin’; güvenilir insan anlamına gelen ‘emin ’, güven, güvence ve güvenlik anlamına gelen ‘emniyet’ can ve mal güvencesi anlamına gelen ‘eman’ hıyanetin zıddı olarak kullanılan ‘emanet’ kavramları, aynı kökten beslenmektedir. Bu kökün bağlandığı nokta ise Yüce Yaratıcının mahlukata sağladığı sonsuz güvendir. Modern zamanlarda, birey ve toplumların güven duygusunun ağır yara aldığı, inkar edilemez bir gerçektir. Güven duygusunun yaralanması;  güven toplumunu inşa eden samimiyet, sadakat, emanet bilinci,, ahde vefa, sevgi, saygı, merhamet ve yardımlaşma gibi değerlerin zedelenmesini beraberinde getirmiştir.”
Müftü Güven, her yıl Nisan ayının ikinci haftasında düzenlenen etkinliklerin bu yıl da 17-24 Nisan tarihleri arasında yapılacağını söyledi.
63 bin kitap dağıtıldı
22 Nisan’da Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi’nde ana programı yapacaklarını ifade eden Güven, “Bu programımıza tüm halkımızı davet ediyoruz. Ayrıca Büyükşehir Belediyemiz, İl Müftülüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliği ile 63 bin Temel Dini Bilgiler kitabımızı liselerimize dağıttık. Kitabımız öğrencilerimiz tarafından okundu ve bu kitaptan sınav yaptık. Dereceye giren öğrencilerimize ödüllerimizi 22 Nisan Cumartesi günü yapacağımız programda vereceğiz.” dedi.
Vali Kamçı’yı ziyaret
Diğer yandan Müftü Güven, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in doğum günü etkinlikleri ile ilgili bilgi vermek için Vali Süleyman Kamçı’yı makamında ziyaret etti. 
Müftü Yardımcıları Mahmut Taşyapan, Galip Koçer, Tandoğan Topçu ve Atıf Akşit ile Kocasinan, Melikgazi, Talas ve Hacılar Müftülerinin de hazır bulunduğu ziyarette İl Müftüsü Şahin Güven tarafından Vali Kamçı’ya gül takdim edildi.
Vali Kamçı, 17-24 Nisan tarihleri arasında düzenlenen etkinliklerin ana temasının “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olduğunun altını çizerek, güzel ahlakı, kalplere ve akıllara hitap eden hayatıyla Peygamberimizin hepimize örnek olması gerektiğini ifade etti.
Müftü Güven ve beraberindekiler Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i de ziyaret ederek hafta hakkında bilgiler aktardılar.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ
 

Bakmadan Geçme