İLLER BANKASI, YEREL YÖNETİMLERİN ANASI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan İller Bankası'nın (İLBANK) Yönetim Kurulu Kayseri'de bir otelde toplandı. Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 'İller Bankası, yerel yönetimlerin anasıdır' dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla gerçekleştirilen “İller Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Toplantısı”nda, yerel yönetimlerin kredi ve proje talepleri değerlendirildi. Ayrıca, İller Bankası’nın yatırım ve finans programı konuşuldu.
Toplantıya, Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Demirtaş, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Refik Tuzcuoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Büyük, Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Acar, Yönetim Kurulu Üyesi Fehmi Hüsrev Kutlu, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yerebakan, Yönetim Kurulu Üyesi Veli Böke  ve Denetim Kurulu Üyesi Muzaffer Cengiz katıldı.

Özhaseki’nin konuşması
Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bankamız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ilgili kuruluşudur. Bankamızın sermayesi 18 milyar TL civarındadır. Özenmiş sermaye itibariyle 1. sıradadır. Kullandırdığımız fonlar itibariyle de 1. sıradayız. Türkiye’de bin 397 belediye ve özel idareler var. Bizim yılda 25 milyar civarında bütün yerel yönetim birimlerine para gönderiliyor. Onların kullanacağı bazı krediler de biz temin ediyoruz. Bu kredileri su, kanal ve alt yapılarda kullandırdığımız gibi üst yapılarda da kullandırıyoruz. Kullandırdığımız kredilerin faiz miktarları düşük olduğu için belediyeler bizden kredi kullanmak için zorluyorlar. Bütün bu işleri yaparken, bir taraftan da belediyelerimiz için danışmanlık yapıyoruz. Her belediyeler İstanbul, Ankara ve Kayseri gibi güçlü belediyeler olmadığı için birçok belediyelerin çalışmalarını da vermeye devam ediyoruz. İller Bankası yerel yönetimlerin anasıdır. Onların her işini karşılıyor ve daraldıklarında yardımına koşan banka konumundadır. Güneydoğu’da ne teröristlerin ne kadar yakıp yıktığı yer varsa onların onarımına da girmiş durumdadır” ifadelerini kullandı.

Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İller Bankası kendi kaynaklarını oluşturmak için mücadele içerisindedir. İller Bankası ne kadar güçlü olursa, belediyeler de o kadar güçlü olur. Geçtiğimiz günlerde, Fikirtepe’de 10 yıldır süren sıkıntı vardı ve kimse el uzatmıyordu. 10 yıldır süren bu problemlere bakanlık olarak biz girdik ama çözüm ortağımız İller Bankası’dır. Kayseri belediyelerimiz de İller Bankası’ndan faydalanmaya devam ediyor.” (İHA)

Bakmadan Geçme