İKİSİYLE DE İSTİŞARE YAPTIM

Kayseri OSB Başkan adayı Ahmet Hilmi Kürtüncü,  gazeteci Veli Altınkaya'nın sorduğu 'Özhaseki ve Elitaş akrabanız mı? Onlarla bu süreçte görüştünüz mü? Onların seçime müdahalesi oluyor mu?' şeklindeki sorulara yanıt vererek, 'Mehmet Özhaseki ve Mustafa Elitaş akrabam. Adaylık sürecinde iki bakanımla da görüştüm, istişare ettik ve oylarını da istedim' dedi.

PROJELERİ 1 MART’TA AÇIKLAYACAK
Başkan adayı Ahmet Hilmi Kürtüncü Kayseri medya organlarının temsilcileriyle yaptığı kahvaltılı basın toplantısında Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Kürtüncü kısa süren konuşmasında projelerinden birkaçını kısaca anlatırken asıl projelerini 1 Mart’ta yapılacak kongrede açıklayacağını söyledi.

BAKANLARIMIN OYUNU İSTEDİM
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ahmet Hilmi Kürtüncü, siyaseten kimsenin arkasına sığınmayacağını belirtirken Mehmet Özhaseki ve Mustafa Elitaş ile de akrabalıkları olduğunu söyledi. Kürtüncü bu konuda kendisine sorular yönelten gazeteci Veli Altınkaya’ya verdiği yanıtta “Her iki bakanımla da adaylığımı açıklamadan önce istişare ettim. İkisinin de oyları var biliyorsunuz ve her iki bakanımdan da oylarını bize vermesini istedim” dedi.

FUARIN YAPILMASI DOĞRU
Ahmet Hilmi Kürtüncü gazetecilerin “OSB Başkanı Nursaçan’ın yaptıkları işler arasında doğru olan ve beğendiğiniz var mı” sorusuna yanıt verirken, “Evet doğru işler de yaptılar mesela Fuar merkezi doğru bir iş ama onlar 8 hafta kullanacağız diyor biz bunu 52 haftaya çıkarmanın yoluna bakacağız. Bu arada yaptıkları pek çok yanlış iş de var mesela yeni hizmet binası o kadar büyük olmayabilirdi” dedi.

BABASINI NİYE KATTI ANLAMADIM
Ahmet Hilmi Kürtüncü OSB Başkanı Tahir Nursaçan’ın babası Necmettin Nursaçan’ın propaganda sürecinde isminin geçmesinin sebebini anlamadığına dikkat çekti. Necmettin Nursaçan’ın adını Tahir Nursaçan diye söyleyince salondaki ekip arkadaşları “Necmettin, Necmettin” diye düzeltti. Kürtüncü aday olmasında özellikle Tahir Nursaçan’ın “iki dönem için adayım” sözünün çok etkili olduğunu da sözlerine ekledi.

 
 

Bakmadan Geçme