İkinci el araç satışında sıfırın 3 katı işlem

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Üst Yöneticisi Ali Haydar Bozkurt, 2. el araç satışının kayıt altına alınması gerektiğini belirterek, "Çok önemli bir pazar ve baktığınız zaman sıfır araç pazarının 3 katı işlem yapılıyor." dedi.

"İkinci el piyasasında yüksek marjlarla alım-satım konusunda güven sorunu olması nedeniyle satışların daha çok bireysel yapıldığını belirten Bozkurt, "İkinci el pazarı çok büyük. Ancak bu sistem çok büyük bir oranda kişiden kişiye satış şeklinde çalışıyor. Geldiğimiz noktada artık bu iş, oto pazarlarında kişiden kişiye yürütülebilecek boyutu çoktan geçti. Çünkü insanların zamanı yok ve kişisel yaptığınız işlemlerde güven çok önemli bir unsur. Bu nedenlerle 'Bu işe güvenilir kurumlar önderlik ederse bireysel müşterilerin de tercih edeceği bir yere kayabilir' diye bu yatırımı yaptık. Çünkü bütün dünyada böyle olmuş. Ülkemizde de çok yakın zamanda konuşulan bir yeni regülasyonla aslında bu işin daha fazla kayıt altına alınması da konuşuluyor. Olması gereken de bu. Çok kısa bir sürede bu işi düzgün yapan kurumların bu kişiden kişiye satışlarda çok önemli bir rolü olacağına inanıyoruz. Bu işin artık kayıt altına alınması lazım. Çok önemli bir pazar ve baktığınız zaman sıfır araç pazarının 3 katı işlem yapılıyor. Bu işin çok daha arada derede, el yordamıyla yapıldığı bir ortamdan kurumsal ortama taşınması artık bir ihtiyaç." diye konuştu.
Bozkurt, ikinci el piyasasının kayıt altına alınmasında ilk hedefin, pazardaki çok büyük potansiyeli barındıran kişiden kişiye satış durumunun olduğunu söyledi.
Kişiden kişiye satış işleminin mutlaka düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Bozkurt, "Özellikle kadın sürücüler bu konuda çok dertli. Bu işlemleri bilmiyorlar. Aracın satılması için ilan verildiğinde bu işlerin takip edilmesi, sürdürülmesi, sonuçlanması gerçekten bir eziyet” diye konuştu.
AA
 
 
 

Bakmadan Geçme