İHH Suriye'nin yetimlerini sevindirdi

İHH İnsani Yardım Derneği yetkilileri Suriye'de yetim çocuklar için uçurtma şenliği düzenledi.

İHH İnsani Yardım Derneği Suriye’de Azez Bölgesi’nin doğusunda bulunan ve terör örgütlerinden temizlenen bir kampta 500 kız çocuğuna kırtasiye malzemesi dağıttı. Savaşın ve yıkılan evlerin arasında yaşamını sürdürmeye çalışan çocukların yüzlerinde bir tebessüm bırakmak için İHH yetkilileri uçurtma şenliği düzenledi.


Bölge TSK tarafından temizlendi
Bölgenin son durumu hakkında bilgiler veren İHH yetkilileri burasının Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında IŞİD’ten temizlenen yerlerden olduğunu ifade etiller. Bölgenin terör örgütlerinden temizlendikten sonra yeni pazarlar kurulduğunu, yeni evlerin inşa edilmeye çalışıldığını kaydeden yetkililer şunları aktardı, “Tarlalarını ekip biçmeye başlamışlar. 2013 yılından beri bölge nüfus ve ekonomik olarak düşüşe geçti. Özellikle son operasyonda İŞİD’in oradan kovulması ve Türk askerinin orada bulunmasından dolayı saldırı yapamıyorlar. Bundan dolayı insanlar oldukça mutlu ve geleceğe yönelik planlar yapıyorlar.”
Bölgede bulunan ve terör saldırıları sonucunda yıkılan Osmanlı Camisi ise Kayserili bir hayırseverin yardımıyla inşa edilecek.
Haber: Muhammet Furkan Şahin
 
 

Bakmadan Geçme