İç Anadolu'da istihdam artışı bekleniyor

İşverenlerin +%16 Net İstihdam Görünümü bildirdiği İç Anadolu bölgesinde, Ekim-Aralık döneminde önemli bir istihdam artışı bekleniyor. Görünüm önceki çeyreğe kıyasla yüzde 2 puan gerilemekle birlikte, 2016'nın son çeyreğine göre nispeten istikrarlı kalıyor.

 
ManpowerGroup’un 2017’nin 4’üncü çeyreğine dair 1.001 işverenle yaptığı İstihdama Genel Bakış Araştırması’na göre, görünümün +%16 olduğu İç Anadolu’da istikrarlı bir istihdam ortamı öngörülüyor. 2017 yılının 3’üncü çeyreğiyle kıyaslandığında, İç Anadolu’daki görünümün yüzde 2 oranında azaldığı ortaya konuluyor.
 
En güçlü istihdam beklentisi Marmara’da
Dördüncü çeyrekte beş bölgenin tümünde istihdam artışı öngörülürken, Marmara bölgesi +%17’lik Net İstihdam Görünümüyle en güçlü istihdam piyasası beklentisini sunuyor.
 
Yılın son çeyreğinde istikrarlı bir istihdam ortamı bekleniyor 
Türkiye’deki işverenlerin üçte ikisinden fazlası (%68) önümüzdeki üç ayda istihdam hızının değişmemesini bekliyor. Araştırma sonuçlarına göre işverenlerin %19’u istihdam artışı beklerken %11’i düşüş öngörüyor. Araştırmada verilerin mevsimsel dalgalanmalara izin verecek şekilde ayarlanmasının ardından net istihdam görünümü +%12 olarak ölçülürken, bu oran geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2’lik bir artışa işaret ediyor. Önümüzdeki üç aylık sürede istihdam seviyelerinin 11 sektörün dokuzunda artış beklentisi hakim olurken, İlaç sektöründeki işverenler +%26 ile en yüksek istihdam beklentisine sahip işverenler olarak öne çıkıyorlar. Araştırmanın bölgesel verilerine göre Marmara bölgesi +%17 Net İstihdam Görünümüyle en güçlü bölgesel istihdam pazarı olarak öne çıkıyor.
 
Yeni görünüm üzerine yorumda bulunan Manpower Türkiye Genel Müdürü Reha Hatipoğlu şunları söyledi: “Siyasi açıdan belirsizliklerle dolu bir yılın ardından Türkiye ekonomisi normalleşme belirtileri göstermeye başladı ve yılın ilk çeyreğinde ekonomi yüzde 5 oranında büyüdü. Bu olumlu ekonomik görünüm nihayetinde uzun süredir ertelenen yatırım planlarının devreye alınmasının da önünü açacaktır. Halihazırda geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla Net Görünümde yüzde 2 oranında bir artış görüyoruz. Türkiye’deki işverenlerin büyük bir çoğunluğunun önümüzdeki çeyrekte istihdam hızlarının değişmeyeceğini öngörmesine rağmen ülkemizdeki bayram sezonunun yaz mevsimi boyunca sürdüğünü de hatırlamamız gerekir. Dolayısıyla bu düzenli ortam hızlı bir dönüş yaşayarak hareketli bir istihdam pazarı yaratabilir ve iş arayanlara yeni fırsatlar sunabilir.”
 
(Kurum haberi)
 

Bakmadan Geçme