Hürriyet finale kaldı

Okullararası Voleybol Türkiye yarı final müsabakalarına katılan Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, oynadığı 4 maçın 3'ünü kazanarak mayıs ayında gerçekleştirilecek olan finallere katılma hakkını elde etti.

Kayseri Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 8-11 Mart tarihleri arasında Kahramanmaraş'ta düzenlenen Okullararası Voleybol Türkiye yarı finali müsabakalarına katıldı. B grubunda yer alan Hürriyet, ilk gün Elazığ Vali Muammer Güldüoğlu Anadolu Lisesini 25-13, 25-20-2, 25-17’lik skorla  3'0 mağlup etti. İkinci gün ise Kıbrıs Namık Kemal Anadolu Lisesini 23-25, 25-22, 22-25, 25-19,  15-12’lik skorla 3-2 yenmeyi başardı.
Üçüncü maçta ise Ankara Özel İncek Okyanus Koleji ile karşılaşan Hürriyet, 18/25, 20/25, 22/25’lik skorla 3-0 mağlup oldu.
3 maçın 2’sini kazanan temsilcimiz B grubunu ikinci sırada tamamlayarak A grubu birincisi Batman Spor Lisesi ile eşleşti.
A grubunu yenilgisiz lider bitiren Batman Spor Lisesi’ni 25-16, 31-29, 25-16’lık skorla ile 3-0 mağlup eden Hürriyet son 8 takım arasına girerek Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı.


“İnandık, başardık”
Kayseri Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Metin Tutum, “Sporcularımızla sene başında yaptığımız planlamada ilk iş Kayseri şampiyonu olmaktı. Set vermeden yenilgisiz Kayseri şampiyonluğu, ardından grupları geçip yarı finallerine katılmak istiyorduk. Bunu da başararak Türkiye Yarı finallerine katılma hakkı elde ettik. Amacımıza ulaştık. 4 yıllık bir emek vardı.  Sporcularımız terlerinin son damlasına kadar mücadele ettiler, bu sevinci hak ettiler. Kayseri’ye hayırlı olsun. Kayseri voleybolunu bulunduğu konumdan daha iyi yerlere getirmek ve sporcularımızı geleceğe hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye finallerinden de iyi bir sonuçla döneceğimize inancımız tam. Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı ve Kulüp Başkanımız olan Serdar Öztürk’e, Okul Müdürümüz Cafer Nakışçı, Müdür Yardımcımız Süleyman Sengir’e, Atakım baş antrenörümüz Fuat Kalay’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Haber: Tunahan Kaya
 

Bakmadan Geçme