Hilal-Der kültür faaliyetlerini sürdürüyor

Kayseri Hilal Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Çevre Derneği bünyesinde hazırlanan 'Maske' isimli oyun seyirciden tam not aldı.

Senaristliğini ve yönetmenliğini Akın Avcı’nın üstlenmiş olduğu Maske isimli oyun 16 Mayıs Cumartesi akşamı sahnelendi.

Daha önce hiç sahne deneyimi olmayan isimlerin çoğunlukta olduğu bir kadro ile sahnelenen oyun, izleyenlere profesyonel bir iş gösterdi. Hiç bir profesyonel yardım almayan bu amatör(!) ekip;  izleyenleri önce kahkahalara, sonrasında hıçkırıklara boğdu. Oyun bir buçuk ay gibi kısa bir sürede yazıldı. Üç ay gibi dar bir zamanda da provası yapıldı.

Seyircilerden Mehmet Duru, oyunun herkese hitap ettiğini söyleyerek: “Herkes kendine pay çıkardı, herkes kendince anladı oyunu. Bunun nedeni hiç kuşkusuz oyuncuların ilhamlarını Kur'an’dan almış olmalarıydı. Tiyatroda geçen bazı sahnelerde Kur’an’da anlatılan örneklerin günümüze uyarlanarak verilmesi ayrı bir güzellik katmıştı. Karakterlerin büyük kısmı yine Kur'an’da anlatılan kişilerdi ve oyuncular bu karakterlere çok güzel oturmuştu. Oyunu izledikten sonra "herhalde bu rolü diğeri oynasa oturmazdı" gibi bir söyleme itti bizleri” dedi.

Oyunu seyreden bir diğer isim olan Fatma ışık ise; “Oyunda çok güzel konulara değinildi. Bazı sahneleri saatlerce süren konferanslarla anlatılamazdı belki de. Bazı yanlışlara değindiler, fakat kimseyi kırmadan, sinirlendirmeden. Oyunun bazı yerlerinde öyle özlü sözler kullanıldı ki, sanki o sözler bu oyun için söylenmiş gibiydi. Tiyatronun konusuna gelince, üç üniversiteli genci baz almış oyun” ifadelerini kullandı.

Haber/Fotoğraf: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme